Tenis

Marius Copil, eliminat de la US Open în primul tur » A condus cu 5-1 în primul set, dar a urmat o prăbușire inexplicabilă » Durerile au cauzat retragerea din setul 3

FOTO: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 28 august 2018

Marius Copil (82 ATP) a părăsit turneul de Mare Șlem de la US Open încă din primul tur. Românul a abandonat în setul trei al partidei cu croatul Marin Cilic (7 ATP), favorit 7 al întrecerii de la Flushing Meadows. Copil era condus cu 5-7, 1-6 și 1-1 în cel de-al treilea set.

Românul a avut un start entuziasmant de meci. I-a făcut două break-uri croatului, iar tabela arăta un uluitor 5-1 pentru Copil după doar 20 de minute.

De acolo a început însă prăbușirea singurului reprezentant al României de pe tabloul principal. Cilic a ridicat treptat nivelul jocului, profitând și de o scădere bruscă a intensității românului. Croatul a câștigat 6 game-uri la rând și s-a impus cu 7-5!

Setul secund nu a avut istoric. Cilic s-a dezlănțuit, a fost imbatabil pe propriul serviciu și s-a impus cu 6-1.

Între timp, Copil s-a confruntat și cu probleme de sănătate: a cerut de două ori intervenția medicului din cauza unor probleme la piciorul stâng, retrăgându-se în cele din urmă la 1-1 în setul trei.

Pentru prezența în primul tur la turneul de la New York, Copil și-a asigurat 50.000 de dolari și 10 puncte ATP.

Vezi și:  Lumea tenisului e mai săracă » Ultimul Grand Slam pentru spaniolul cu o carieră impresionantă » Alți doi "veterani" au spus adio

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.