Europa League

FCSB - RAPID VIENA 3-4 la general // 3 întrebări pentru Dică după eliminarea roș-albaștrilor din Europa League

FOTO: Cristi Preda

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 31 august 2018

FCSB a fost prinsă la granița cu cele 10 milioane de euro din grupele Europa League și eliminată de austriecii de la Rapid Viena, cu 3-4 la general. Puștiul Andrei Vlad a rămas prizonier de război și a fost scos în fața rafalelor venite din toate părțile.

Trei întrebări au rămas, deocamdată, fără răspuns după meciul de aseară de pe Arena Națională:  

1. De ce nu s-a riscat cu Bălgrădean titular?

Până la urmă, portarul a fost în lot aseară, fiind trecut ca rezervă. Prin absurd, asta înseamnă că era apt să intre oricând, inclusiv în cazul în care Vlad s-ar fi accidentat în minutul 1 sau ar fi fost eliminat.

Nu era un meci pentru care s-ar fi meritat de la început riscul? 

Dică a căutat să-i facă pe plac lui Gigi și să folosească o echipă "bătrână" în Europa, dar s-a expus greșelilor tinereții tocmai pe un post crucial, în poartă. 

"L-am sunat pe Dică la pauză și i-am zis să-i spună lui Vlad să înceteze cu gesturile alea. Păi, ce, face el pe artistul în poartă?!"  Gigi Becali, patron FCSB

2. De ce nu a fost oprit în lot Moruțan? (în cazul în care a fost apt de joc)

Mijlocașul ar fi putut fi o soluție mai bună în spatele vârfului, la momentul accidentării lui Tănase. Oameni de fotbal precum Dănciulescu și Mulțescu au criticat introducerea lui Rusescu, tocmai pentru că atacantul, deși a intrat bine în meci, a fost lăsat în urmă de ritmul cerut de un astfel de joc. 

3. De ce s-a insistat cu Teixeira?

Portughezul căruia tocmai i-a fost prelungit contractul pare că joacă pe credit în acest moment, din aburii prestațiilor foarte bune de altădată.

Teixeira a făcut meciuri cel puțin mediocre în ultima vreme, inclusiv in turul cu Rapid Viena. Aseară a făcut greșeli de fotbalist aflat la startul carierei, nu spre finalul ei. A fost în două-trei rânduri aproape să ia al doilea galben, a pierdut mingi ușoare.

O soluție, de exemplu, ar fi fost introducerea lui Jakolis în dreapta, iar Roman, extremă polivalentă, ar fi putut juca în stânga. Croatul s-a remarcat în puținele minute în care i-au fost date șanse și trecea și de baremul "bătrânilor cu bărbăție" cerut de Becali în vederea titularizării. 

Tu unde crezi că a greșit Dică în meciul de aseară? Scrie în comentarii.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.