Auto

MARELE PREMIU AL ITALIEI // VIDEO + FOTO "Regele" Hamilton, pas uriaș spre titlu! Victorie palpitantă în fieful Ferrari » Vettel a terminat pe 4

+11 Foto
FOTO: REUTERS

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 02 September 2018

Britanicul Lewis Hamilton, pilotul celor de la Mercedes, a făcut un pas uriaș spre cel de-al doilea titlu consecutiv în "Marele Circ". Hamilton s-a impus la Monza, chiar pe circuitul de casă al celor de la Ferrari, după o cursă manageriată perfect de constructorul german!

Hamilton a plecat din a doua linie, de pe locul 3, dar a avut noroc în acroșajul cu Vettel, în urma căruia pilotul lui Ferrari a trebuit să intre la boxe, pierzând locuri importante pe grilă.

Raikkonen a preluat șefia cursei și a dus o bătălie aprigă cu Hamilton pentru supremație. Finlandezul a "supraviețuit" doar până în turul 45, dar nu a mai putut rezista atacurilor furibunde ale lui Hamilton, care l-a depășit și s-a impus fără emoții.

Hamilton face un pas enorm spre titlu, mărind și mai mult distanța față de Sebastian Vettel, care a încheiat cursa doar pe 4.

Crește avansul față de Vettel!

Grație victoriei, Hamilton s-a distanțat și mai mult în clasamentul general al piloților. 

Clasament final cursă

Clasament general piloți la finalul cursei

Clasament constructori la finalul cursei

Desfășurarea liveTEXT a cursei

Turul 53/53: Final de cursă: Hamitlon se impune pe circuitul de casă al lui Ferrari, podiumul fiind completat de Kimi Raikkonen (Ferrari) și Max Verstappen (Red Bull). Vettel a încheiat cursa pe locul 4. 


Turul 48/53: Doar 5 tururi ne mai despart de finalul cursei de la Monza. Hamilton nu mai are cum să piardă primul loc, punând deja o distanță de 5 secunde între el și Raikkonen
Turul 45/53: Hamilton îl depășește pe Raikkonen și începe să se distanțeze


Turul 43/53: Raikkonen și Hamilton trec cu bine de un calup de piloți întârziați, dar britanicul se apropie și mai mult de finlandez
Turul 41/53: Kimi se află la conducere, dar e atacat furibund de Hamilton, care e la mai puțin de o secundă în spatele finlandezului. Pe 3 e Max Verstappen, urmat de Bottas, proaspăt revenit de la boxe. Vettel e pe 5, la 13 secunde distanță de locul 4
Turul 36/53: Raikkonen e pe locul 1, urcând pe primul loc după ce Bottas a intat la boxe

Turul 32/53: Luptă palpitană la vârf: Bottas, Raikkonen și Vettel sunt despărțiți de mai puțin de o secundă. Pilotul Ferrari nu reușește să-l depășească pe Bottas și pierde timp prețons, fiind atacat în același timp ce Hamilton.
Turul 25/53: Abandon pentru Ricciardo, pilotul celor de la Red Bull. Defecțiunile de la motor îl obligă pe australian să se retragă din cursă.
Turul 20: Raikkonen cedează șefia cursei după intarea la boxe. Hamilton urcă pe primul loc, amână deocamdată trecerea pe la standuri, și face câteva tururi extrem de rapide.
Turul 15: Vettel, aflat pe 9, urcă 2 poziții, însă va intra în curând la boxe.
Turul 10: Raikkonen revine pe primul loc. Finlandezul e urmat de Hamilton și Verstappen.
Turul 4: Hamilton îl atacă incisiv pe Raikkonen și reușește să-l depășească.
Turul 1: Start umbrit de incidente la Monza: Vettel a fost acroșat de Hamilton și se vede nevoit să intre la boxe. Saftey car-ul își face apariția pe circuit

Cursa de la Monza a fost a 14-a sezonului. Doar 7 curse au mai rămas până la finalul sezonului, următoarea urmând să aibă loc la Singapore, peste două săptămâni.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.