Tenis

Serena Williams, meci incredibil cu Kaia Kanepi! Cu cine joacă americanca în sferturi + declarație războinică: "Să se teamă, sunt mai bine fizic"

+2 Foto
Serena Williams la US Open, foto: reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 03 septembrie 2018

Americanca Serena Williams, 36 de ani și loc 26 WTA, s-a calificat în sferturile de finală de la US Open 2018, după o victorie entuziasmantă contra estonei Kaia Kanepi, 33 de ani și loc 44 WTA, cea care a învins-o fără drept de apel în primul tur pe Simona Halep.

A fost 6-0, 4-6, 6-3, într-un meci rezumat perfect pe Serena Williams: "Știam că ea are retururi puternice, așa că m-am hotărât ca eu să dau și mai tare pe al doilea serviciu". A fost și o înfruntare a forței dezvoltate de cele două jucătoare.

Primul set împotriva jucătoarei din Estonia a durat doar 18 minute și a fost unul în care loviturile Serenei au fost năucitoare. Kanepi a ripostat în setul secund, ridicându-și evoluția, dar nu a avut ce să facă în setul 3, când Serena a confirmat un break obținut repede.

"Mereu am avut meciuri grele, deci mă bucur că am trecut mai departe", a explicat Serena la final. Americanca încearcă să își adjudece cel de-al șaptelea titlu la US Open, victorie ce ar reprezenta primul Grand Slam câștigat după ce a născut, ea explicând că simte că e într-o formă fizică mai bună decât la Wimbledon, acolo unde a pierdut în finală cu Angelique Kerber.

În sferturile de finală, Serena Williams o va înfrunta pe cehoaica Karolina Pliskova, 26 de ani și fost lider mondial, actualmente pe locul 8.

Dacă trece de Pliskova, o jucătoare foarte bună pe hard, Serena se poate duela cu compatrioata Sloane Stephens, campioana en-titre, 25 de ani și loc 3, în timp ce în finală ar putea-o avea ca adversară pe rusoaica Maria Sharapova, 31 de ani, loc 22 WTA.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.