Tenis

RAFAEL NADAL // FOTO Supraviețuitorul! Nadal se califică în semifinale la US Open » Revenire fabuloasă după 0-6 în primul set cu Thiem

+10 Foto
Foto: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 05 September 2018

Rafael Nadal, 32 de ani, s-a calificat în semifinale la US Open, după un meci fabulos cu Dominic Thiem, 25 de ani și numărul 9 ATP, scor 0-6, 6-4, 7-5, 6-7(4), 7-6(5).

Liderul mondial și deținătorul trofeului la Flushing Meadows a avut un start de coșmar în fața austriacului. Nadal a câștigat numai ȘAPTE puncte într-un prim set de coșmar pierdut la zero! ”Mi-am spus: «TREZEȘTE-TE!!!». A fost un start greu pentru mine. Mă gândeam doar că trebuie să termin setul și să uit repede de el. Să încep să câștig câteva game-uri în setul doi și să vedem ce se poate întâmpla”, a mărturisit ibericul la finalul partidei.

Treptat, Nadal și-a recăpătat încrederea și a izbutit să câștige setul secund cu 6-4. Thiem a trecut din nou la control în setul trei. S-a desprins la 5-3 și jocul curgea în favoarea sa. Rafa s-a mobilizat din nou și a răspuns cu o serie de cinci game-uri consecutive.

Thiem a continuat să preseze și să pună presiune pe Nadal. A reușit un break rapid în setul patru, însă ibericul a avut din nou forța de a reveni. În tie-break însă, austriacul a fost stăpân pe situație și a împins partida în decisiv. Experiența și-a spus cuvântul în ultimul act. Nadal a fost mai agresiv decât în prima parte a meciului.

Austriacul a rezistat însă excelent și a salvat nu mai puțin de cinci mingi de break, revenind de la 0-40 la scorul de 5-5. S-a mers cap la cap până la 6-5, când Nadal a concretizat prima minge de meci și a închis duelul după 4 ore și 49 de minute.

În semifinale, Rafael Nadal îl va întâlni pe Juan Martin del Potro, 29 de ani și numărul 3 ATP. Cei doi s-au întâlnit la trei dintre ultimele patru Grand Slam-uri disputate, spaniolul impunându-se în toate duelurile. Rafa conduce și la general, cu 11 victorii în meciurile directe cu Del Potro, față de cinci ale argentinianului.

3 titluria câștigat Rafael Nadal de-a lungul carierei la US Open (2010, 2013, 2017)

”A fost o luptă fenomenală. Condițiile au fost dificile, umiditatea a fost foarte ridicată. Am început foarte prost, dar am reușit să revin în meci. În setul patru am avut ceva șanse, dar nu le-am convertit, plus trei mingi de break în decisiv. Mă bucur că am reușit să mă impun”
Rafael Nadal

”I-am spus lui Thiem că îmi pare rău, că este bun și că are tot timpul să câștige un Grand Slam. Sunt convins că o să mai aibă șanse să câștige”
Rafael Nadal

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.