Auto

Schimbare la vârf la Ferrari » Ultimul rezultat i-a fost fatal: va fi înlocuit cu un pilot de doar 20 de ani

Raikkonen, în dreapta, are un titlu în Marele Circ, în 2007, cucerit chiar alături de Ferrari // FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 06 septembrie 2018

Ferrari se pregăteșe să facă un anunț extrem de important în această săptămână. Constructorul italian îl va aduce, mai mult ca sigur, pe pilotul Charles Leclerc (20 de ani), cel care va fi înlocuitorul lui Kimi Raikkonen (38 de ani) pentru sezonul viitor.

Monegascul de doar 20 ani se află la primul sezon în Formula 1 și nu a dezamăgit la Sauber în acest an, terminând în puncte de 5 ori și bifând în total 13 puncte în clasamentul general.

Decizia ar fi trebuit anunțată încă din luna iulie, dar moartea lui Sergio Marchionne, "părintele spiritual" al lui Ferrari, a tergiversat anunțul, scrie Racer.com.

Totuși, șefii scuderiei italiene vor duce la bun sfârșit planul creionat de regretatul Marchionne și îl vor îndepărta de la Ferrari pe Raikkonen, pilotul care a adus ultimul titlu al italienilor, obținut în 2007.

Tensiunile din interiorul echipei Ferrari au căpătat amploare și după Marele Premiu al Italiei de duminica trecută. Raikkonen și Vettel au plecat de pe primele două locuri, dar niciunul nu a reușit să câștige pe circuitul de casă de la Monza. Finlandezul a fost depășit de Hamilton și a terminat pe 2, în timp ce Vettel a încheiat cursa pe 4.

Se pare că, în ultimele zile, șefii de la Ferrari plănuiau să-l anunțe pe Raikkonen că va fi dat afară chiar după calificările de la Monza. Pole-position-ul improbabil al finlandezului a mai amânat însă inevitabilul preț de câteva zile, dar marele anunț va fi făcut în perioada următoare.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.