Nationala

ROMÂNIA - MUNTENEGRU // Selecționerul Muntenegrului, către jurnaliștii români: "Să-mi dați un premiu, că v-am scăpat de el"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 06 septembrie 2018

România debutează în Liga Națiunilor contra Muntenegrului, vineri, de la ora 21:45, la Ploiești, fără spectatori. 

Selecționerul Muntenegrului, Ljubisa Tumbakovici, a lăudat naționala României la conferința de presă, echipă pe care o cunoaște din preliminariile trecute. A glumit și a spus că ar merita un premiu, pentru că a pus umărul la demiterea lui Christoph Daum, căruia i-a luat 4 puncte din 6 (1-1 în tur, 0-1 în retur).

Eșecul din al doilea meci i-a fost fatal lui Daum, care imediat a fost înlocuit de Cosmin Contra. "Ar trebui să îmi daţi şi mie un premiu", a glumit azi Tumbakovici conform TV Telekom Sport.

Apoi, selecționerul adversarei de vineri a României a caracterizat naționala noastră, pe care o vede mult mai puternică:

"Trebuie să recunosc că observ o transformare în echipa actuală a României, în comparaţie cu cea care a jucat în preliminariile pentru Mondial. În aceste cinci, şase jocuri pe care le-am urmărit am observat că s-au rulat cam 31 de jucători. Aşa, ca imagine pe care o lasă, jocul echipei este mult mai bine legat, jucătorii sunt mult mai disciplinaţi, sunt mult mai orientaţi către joc, sunt mult mai inimoşi".

Tehnicianul știe și de cine trebuie să se ferească, numind doi jucători drept cei mai periculoși: "Din ce am urmărit, Mitriţă mi se pare un jucător foarte bun, dar bineînţeles şi Stanciu, care este şi conducătorul de joc".

  • Echipa națională a României va juca două meciuri, primul cu Muntenegru, iar al doilea cu Serbia, în Liga Națiunilor, pe 7 și 10 septembrie. România - Muntenegru va fi vineri, de la ora 21:45, în direct la Pro TV și în format liveTEXT pe GSP.ro. Serbia - România se joacă luni, 10 septembrie, tot de la 21:45, pe Pro TV. 

CONTEXT: În funcție de rezultatele obținute în Liga Națiunilor, România poate intra într-o urnă mai bună la tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2020. În plus, dacă nu se califică din preliminariile clasice la EURO 2020, “tricolorii” mai pot avea o șansă la play-off, dar trebuie mai întâi să termine măcar pe locul 2 în Liga Națiunilor, dintr-o grupă cu Serbia, Muntenegru și Lituania. Citește AICI ghidul complet al Ligii Națiunilor!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.