Nationala

PORTUGALIA U21 - ROMÂNIA U21 1-2 // EXCLUSIV Prima reacție a lui Mirel Rădoi după meciul de senzație cu Portugalia: ”Le voi turna și-n pahare, au fost de 10!”

Articol de Eduard Apostol  —  sâmbătă, 08 septembrie 2018

Selecţionerul Mirel Rădoi, 37 de ani, se înclină în faţa jucătorilor săi după 2-1 în Portugalia U21, meci care-i face pe tricolorii mici favoriți la calificarea la EURO 2019 din Italia. Fostul fotbalist a vorbit în exclusivitate cu GSP.ro imediat după partidă.

- Domnule Rădoi, Ionuț Radu a primit 10 în Gazetă, dumneavoastră doar 9. Felicitări pentru victoria la debut!
- Toți băieții merită nota 10! Acest meci ne arată că dacă se îndoia cineva de valoarea băieților, s-a înșelat. Cu determinare, cu sacrificiu, acești jucători merită aplauze. Și încă o chestie, să nu uit: victoria jucătorilor aparține și vechiului staff. Dacă Dani Isăilă și vechiul staff nu reușeau să facă atâtea puncte până aici, noi nu aveam șanse acum să ne calificăm.

- Finalul electrizant v-a prins fără glas, cerând apă. Cum a fost?
- Eram încrezător, crede-mă, asta m-am gândit, să nu transmit disperare de la nivelul băncii. După cele două eliminări le-am cerut să rămânem în două linii de 4, să cedăm inițiativa și să-i lăsăm să rămână cu centrări, după care atacurile noastre să fie purtate doar în zona laterală.

- Pe ce loc ați situa această victorie în colecția personală?
- Cu siguranță una dintre cele mai frumoase, clar, prima, cea mai cea, ca antrenor. Sunt mândru că le pot fi antrenor acestor băieți! Sunt mândru că am plăcerea de a-i antrena zi de zi!

- Ce aţi simțit la penalty?
- La ședința video, am încercat să le arătăm penalty-urile executate de lusitani. Sincer, îmi cer scuze în fața lui Radu, nu am avut mari speranțe! Dar de pe bancă se transmitea că va rata, mi-am zis: "Dacă, Doamne, am greșit cu ceva, mai bine să se termine 2-2 acum și să câștig marți cu Bosnia!". Apoi, mi-era frică să nu mai dea arbitrul încă o dată penalty! M-au trecut apele instant în acele secunde!

- Ce i-ați transmis eroului fazei?

- L-am felicitat din suflet. Nu degeaba e unul dintre liderii nationalei.

- Urmează Bosnia.

- Să echilibrăm lotul, să luăm decizii bune dacă vom chema alți jucători, vom face o analiză încă din această noapte.

- Cum veți sărbători?
- Cine vrea un pahar de vin roșu... eu le voi turna în pahare jucătorilor! Au toată admirația mea!

Portugalia U21 - România U21 1-2Au marcat: Carvalho 84 / Cicâldău 52, Ivan 59Carvalho a ratat penalty (90+9)

CLASAMENT GRUPA 8

1. Bosnia 8 6 0 2 22-5 18p
2. România 7 4 3 0 11-4 15
3. Portugalia 7 4 1 2 18-9 13
4. Țara Galilor 7 3 1 3 8-9 10
5. Elveția 8 2 1 5 7-15 7
6. Liechtenstein 7 0 0 7 2-26 0

S-au jucat azi:
Bosnia - Elveția 3-0
Țara Galilor - Liechtenstein 2-1
Portugalia - România 1-2

Mai sunt de jucat: România - Bosnia, Elveția - Liechtenstein, Țara Galilor - Portugalia (11 septembrie); Liechtenstein - Portugalia (11 octombrie); România - Țara Galilor (12 octombrie); România - Liechtenstein, Portugalia - Bosnia, Țara Galilor - Elveția (16 octombrie)

Ultimele 3 jocuri din calificări sunt acasă, iar cele mai bune 4 locuri 2 merg în baraj.

România e singura echipă națională neînvinsă în grupa 8 a calificărilor pentru Euro 2019. La EURO merg 4 echipe din 9 clasate pe poziția secundă. Așadar, cu succese acasă împotriva Bosniei, pe care am bătut-o în deplasare, și Țării Galilor, ar trebui să avem asigurat un loc de baraj.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.