Tenis

US OPEN // Verdict dur pentru Nadal după accidentarea de la US Open: cât va sta departe de teren + ce competiții ratează

Un Rafael Nadal deznădăjduit salută fanii la plecaea de pe "Artur Ashe". Accidentările îl împiedică din nou să lupte pentru un titlu mare // FOTO: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 08 septembrie 2018

Rafael Nadal, 32 de ani, liderul mondial din ATP, s-a retras în semifinala de la US Open cu Juan Martin del Potro. Argentinianul conducea cu 7-6, 6-2, însă ibericul nu a mai putut continua partida din cauza durerilor la genunchiul drept.

Rafa a efectuat azi mai multe teste, iar rezultatele nu sunt unele îmbucurătoare. Conform unor informații apărute pe Twitter, Nadal se confruntă cu o leziune la tendonul rotulian al genunchiului drept, urmând să stea departe de terenurile de tenis aproximativ o lună.

Ceea ce înseamnă că Nadal va rata confruntarea de săptămâna viitoare din semifinalele Cupei Davis dintre Spania și Franța, întreg sezonul asiatic (Beijing + Shanghai) fiind și el în pericol.

În funcție de cum va decurge recuperarea, Nadal ar putea lua o decizie mult mai drastică: să nu mai joace deloc în 2018 pentru a fi 100% pregătit pentru sezonul următor. În acest caz, Nadal ar rata și Mastersul de la Paris, dar și Turneul Campionilor de la Londra.

Ipotetica decizie a ibericului nu ar trebui să fie una surprinzătoare, acesta luându-și de-a lungul carierei unele pauze lungi în urma accidentărilor pe care le-a suferit.

Nadal e lider în clasamentul ATP, cu 10.040 puncte, având un avantaj de aproape 3.000 de puncte față de Roger Federer, care are 7080 puncte.

Vezi și: Nadal a rupt tăcerea la conferința de presă de după abandonul cu Del Potro » Cu ce probleme se confruntă și ce promisiune face: "Am multă experiență, știu ce trebuie să fac"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.