Handbal

Un singur meci până la visul Ligii Campionilor » SCM Craiova joacă azi meciul decisiv cu o fostă campioană a Europei

FOTO: Raed Krishan

Articol de Marian Ursescu  —  duminică, 09 septembrie 2018

SCM Craiova, vicecampioana României, va înfrunta Podravka Koprivnica, fosta campioană a Europei pe terenul acesteia, azi, de la ora 19:00. 

SCM Craiova a trecut lejer în primul meci din grupa de calificare de campioana Serbiei, ZORK Jagodina, 31-18. Oltencele și-au aflat apoi și adversarul din finală. În cea de-a doua semifinală a grupei, Podravka Koprivnica, campioana Croației, a trecut lejer, 35-22, de Muratpasa Belediyesi, campioana Turciei.

Podravka e un nume mare în handbalul european. A câștigat Liga Campionilor în 1996, după ce cu un an înainte jucase finala. Din echipa de atunci făceau parte și două românce: Mariana Târcă și Valentina Cozma. De-a lungul timpului, pe la Podravka, au mai trecut și alte românce: Cristina Dogaru Cucuian sau Gabriela Tănase.

Podravka are multe participări în grupele Ligii, spre deosebire de Craiova care ar debuta în grupele Ligii, după ce sezonul trecut a câștigat Cupa EHF. Specialiștii dau Craiova drept mare favorită, deși Podravka evoluează în sala proprie.  Dacă va pierde cu Podravka, SCM Craiova va continua în Cupa EHF, a doua competiție ca valoare

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.