Campionate

Atacurile înfiorătoare prin care trece un jucător al lui Arsenal » Ținta atacurilor homofobe: "Fanii mă numesc «lesbiană»"

FOTO: Reuters

Articol de Theodor Jumătate  —  duminică, 09 septembrie 2018

Hector Bellerin, spaniolul în vârstă de 23 de ani al lui Arsenal, e asaltat pe ”Emirates” și pe rețelele de socializare. ”Dacă ești diferit, te transformi într-o țintă”. În 2017 și-a închis temporar toate conturile de social media.

De câțiva ani, Héctor Bellerín e nelipsit din echipa lui Arsenal. Dar jocul bun al fundașului dreapta spaniol nu îl protejează nici în fața propriilor suporteri.

"Fanii mă fac «lesbiană» pentru că am părul lung. Și acesta nu e decât un exemplu. Insultele homofobe continuă la nesfârșit", a povestit catalanul în vârstă de 23 de ani într-un interviu pentru The Times.

"Majoritatea atacurilor împotriva mea sunt online, însă le-am auzit și pe stadion. Iar când se întâmplă să joc slab, situația devine imposibil de suportat".

În urmă cu un an, ibericul și-a închis temporar toate conturile pe rețelele de socializare. "Acea perioadă a fost înfiorătoare. Chiar dacă erau și oameni care-mi scriau lucruri pozitive, nu vedeam decât insultele".

Bellerín spune că "în fiecare zi încerc să învăț cum să rezist în fața acestui asalt. Dar problema este că oamenii au o idee întipărită în minte asupra modului cum ar trebui să arate un fotbalist, cum ar trebui să se comporte. Dacă ești diferit, te transformi într-o țintă, ceea ce e foarte periculos. Simți că nu mai ești liber în viață".

5 ani
de contract mai are Héctor Bellerín la Arsenal, până pe 30 iunie 2023

166 de meciuri
a jucat Bellerín în 5 ani la echipa londoneză, marcând 7 goluri

40.000.000 €este cota fundașului spaniol, potrivit transfermarkt.de

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.