Tenis

A început "vânătoarea"! » Novak Djokovic a câștigat al 2-lea Slam consecutiv. Îi poate depăși pe Nadal și Federer?

FOTO: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 10 September 2018

Novak Djokovic (31 de ani, 3 ATP) este noul campion de la US Open. Sârbul l-a învins în finală pe Juan Martin Del Potro (29 de ani, 4 ATP), scor 6-3, 7-6 (4), 6-3 și și-a adjudecat cel de-al 14-lea titlu de Mare Șlem al carierei (detalii despre meci, AICI).

Succesul lui Nole de la Flushing Meadows, venit la două luni după ce se impusese și la Wimbledon, reconfirmă faptul că sârbul e o amenințare reală pentru recordul de Grand Slam-uri al lui Federer (20) și Nadal (17).

După un Roland Garros complet ratat, unde a fost învins în sferturi de italianul Marco Cecchinato (22 ATP), sârbul a revenit treptat la forma incredibilă din sezoanele precedente. S-a impus la Wimbledon, Cincinnati și US Open și are 20 de victorii în ultimele 21 de meciuri! Triumfuri incotestabile, care îl plasează mare favorit pentru a câștiga și turneele importante rămase în 2018 (Beijing, Shanghai, Paris sau Turneul Campionilor).

Marea miză a sârbului e însă una mult mai mare: Djokovic "vânează" doborârea recordurilor lui Federer și Nadal din turneele de Mare Șlem. Elvețianul are 20, iar Rafa 17. 

Ce îl poziționează însă pe Djokovic într-o postură foarte confortabilă pentru următoarele sezoane? A depășit, în sfârșit, cu brio perioada îndelungată de absență cauzată de accidentarea la cot și pare mai fit ca niciodată, "flămând" să cucerească redutele marilor săi adversari. În plus, Federer (37 de ani) e amenințat din ce în ce mai mult de retragere, iar accidentările îi dau din din nou bătăi de cap serioase lui Nadal (32 de ani). 

Cine îl poate opri pe Djokovic în acest context? Andy Murray nu și-a revenit nici acum după accidentarea la șold, iar viitorul scoțianului e în ceață. În plus, noua generație din tenisul masculin întârzie să producă rezultate notabile în meciurile cu coloșii din TOP 3 (Vezi AICI o analiză complexă). 

 

Vezi și: VIDEO EMOȚIONANT Juan Martin del Potro a izbucnit în plâns după înfrângerea din finala cu Djokovic » Reacția de mare campion a sârbului

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.