Tenis

Verdict categoric al lui CTP după finala de la US Open: "Arbitrul a procedat corect de fiecare dată când a penalizat-o pe Serena"

Cristian Tudor Popescu e de acord cu arbitrul Carlos Ramos // FOTO: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 10 septembrie 2018

Cristian Tudor Popescu a vorbit pentru GSP.ro despre scandalul din finala feminină de la US Open dintre Serena Williams (16 WTA) și Naomi Osaka (7 WTA), câștigată de japoneză în două seturi, 6-2, 6-4. 

Jurnalistul îi acordă credit total arbitrului Carlos Ramos, cel care nu a ezitat s-o penalizeze pe Serena de nu mai puțin de 3 ori în timpul celui de-al doilea set. Atât pentru coaching cât și pentru "verbal abuse", multipla campioană de Mare Șlem insultându-l pe arbitru și numindu-l "hoț" și "mincinos". 

"Indiscutabil, cele 3 avertismente primite de Serena Williams au fost corect acordate. Toate! Arbitrul Carlos Ramos, unul cu un CV puternic, a judecat corect, penalizând-o de fiecare dată pe Serena pentru gesturile sale. Arbitrul portughez a procedat bine, conform regulamentului.

Arbitrul a văzut ce a făcut antrenorul Serenei, nu contează dacă ea a observat sau nu gestul acestuia. Carlos Ramos a fost corect!", a afirmat CTP. 

Acesta s-a arătat impresionat de stabilitatea mentală de care a dat dovadă Naomi Osaka, cea care a căzut la jumătate în războiul pornit de Serena împotriva arbitrului de scaun. 

"E incredibil cum această samuraică foarte curajoasă a rezistat atât de bine presiunii în timpul jocului, a avut în spate un stadion «Artur Ashe» plin cu 24.000 de americani care au susținut-o pe Serena. E incredibil de câtă tărie de caracter a dat dovadă", a mai spus jurnalistul. 

CONTEXT: Serena Williams (36 de ani, 26 WTA) și-a pierdut cumpătul în timpul finalei pierdute la US Open în fața lui Naomi Osaka (20 de ani, 19 WTA), 2-6, 4-6, după ce arbitrul Carlos Ramos a penalizat-o cu un game din cauza indicațiilor primite de americancă din partea antrenorului Patrick Mouratoglou. Serena a reacționat dur, numindu-l pe arbitru "hoț" și "mincinos". Toate detaliile, AICI

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.