Tenis

Dezbinare totală în lumea tenisului după ieșirea nervoasă a Serenei Williams » Federația Internațională și WTA iau poziții de război

FOTO: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 11 September 2018

Federația Internațională de Tenis (ITF) are o opinie total diferită față de cea enunțată de conducerea WTA în legătură cu scandalul iscat de Serena Williams (16 WTA), în finala US Open.

  • CONTEXT: Serena Williams (16 WTA) și-a pierdut cumpătul în timpul finalei pierdute la US Open în fața lui Naomi Osaka (7 WTA), 2-6, 4-6, după ce arbitrul Carlos Ramos a penalizat-o cu un game din cauza indicațiilor primite de americancă din partea antrenorului Patrick Mouratoglou. Serena a reacționat dur, numindu-l pe arbitru "hoț" și "mincinos". Toate detaliile, AICI.

Carlos Ramos, arbitrul de scaun al finalei feminine de la US Open, este apărat de conducerea Federației Internaționale de Tenis. 

"Este de înțeles că acest incident de mare importanță și extrem de regretabil a provocat dezbateri. În același timp, este important să ne amintim că domnul Ramos și-a îndeplinit funcțiile conform regulamentului.

Deciziile domnului Ramos au fost în conformitate cu normele relevante și au fost reafirmate de decizia US Open de a o amenda pe dna Williams pentru cele trei infracțiuni", scrie în comunicatul ITF. 

De cealaltă parte a baricadei se află șeful WTA, Steve Simon, care face lobby pentru schimbarea regulamentului, astfel încât jucătoarele să nu mai treacă prin situația Serenei. Toate detaliile, AICI. 

Vezi și: Simona Halep, implicată de americani în conflictul Serenei Williams: ”Cu ce e mai corectă Halep? Că vine numai în fuste scurte?”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.