Nationala

Florin Andone e în topul afacerilor verii » Este egalul lui Strootman și în același top cu Thibaut Courtois

FOTO: Facebook @officialbhafc

Articol de Daniel Scorpie  —  marţi, 11 septembrie 2018

Florin Andone, atacantul român care încă nu a debutat în Premier, fiind nerefăcut, reprezintă o mutare profitabilă pentru Brighton, care l-a cumpărat cu 4,7 milioane E sub cota sa de piață. Locul 22 în topul CIES.

I-a lipsit și lui Contra în Liga Națiunilor, pentru că nici n-a apucat să joace în Premier League. Nerefăcut încă după accidentare, Florin Andone revine în atenție prin prezența lui în topul celor mai profitabile 25 de afaceri din ultimul mercato. Brighton l-a cumpărat pe atacantul român cu numai 6 milioane de euro de la Deportivo, cu 4,7 milioane sub cota de piață, conform studiului publicat de institutul elvețian CIES Football Observatory.

Chelsea, în pierdere

"Tricolorul" e plasat pe locul 22 în clasamentul verii, la egalitate cu Kevin Strootman, olandezul transferat de la AS Roma la Marseille pentru 28 de milioane, și cu Samuel Grandsir (de la Troyes la Monaco, 4 milioane). Cea mai profitabilă mutare e reprezentată de achiziția lui Thibaut Courtois, Real plătindu-i 40 de milioane lui Chelsea, cu 22,6 milioane mai puțin ca prețul real al pieței.

Londonezii, în schimb, au mai făcut o tranzacție în pierdere: pentru a-l substitui (în criză de timp și soluții) pe portarul belgian au plătit clauza de reziliere a lui Kepa (Bilbao), de 80 de milioane, deși cota lui (35,3 milioane) nu depășea nici jumătate din suma achitată! 

TOP 5 ACHIZIȚII PROFITABILE


Sumele sunt în milioane de euro

TOP 5 ACHIZIȚII SUPRAEVALUATE


Sumele sunt în milioane de euro

Vezi și: ”Onanistule!”. Roy Keane, atac violent la propriii jucători » Un internațional refuză să mai vină la lot din cauza lui!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.