Tenis

Martina Navratilova o "urechează" pe Serena Williams: "Mi-e greu să cred că poți scăpa!"

FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 11 septembrie 2018

Martina Navratilova (61 de ani), legendă a tenisului feminin, cu 18 trofee de Mare Șlem în carieră, dezavuează comportamentul americancei Serena Williams (36 de ani, 16 WTA) din finala US Open.

  • CONTEXT: Serena Williams (16 WTA) și-a pierdut cumpătul în timpul finalei pierdute la US Open în fața lui Naomi Osaka (7 WTA), 2-6, 4-6, după ce arbitrul Carlos Ramos a penalizat-o cu un game din cauza indicațiilor primite de americancă din partea antrenorului Patrick Mouratoglou. Serena a reacționat dur, numindu-l pe arbitru "hoț" și "mincinos". 

Navratilova nu exclude în totalitate existența unor diferențe între modul în care sunt judecate femeile din tenis față de bărbați, dar crede că soluția împotriva acestor disparități nu e reprezentată de o reacție în genul celei avute de Serena Williams. 

"Acest tip de comportament nu ar trebui să existe pe un teren de tenis. Serena Williams are doar parțial dreptate. Într-adevăr, există acest dublu standard pe care îl deplânge. Asta nu se întâmplă doar în tenis. Totuși, ieșirea ei nu este în regulă.

Cred că întrebarea pe care ar trebui să și-o pună jucătorii, fiind niște modele pentru noua generație, este «Sunt suficient de fair-play, îmi respect îndeajuns rivalii?».

Ramos nu avea altă variantă. Trebuia să o penalizeze. Mi-e greu să cred că după ce acuzi arbitrul că a furat poți scăpa, indiferent că ești bărbat sau femeie. Dacă totuși Serena are dreptate și există discrepanțe în măsurile luate, oficialii ar trebui să analizeze atent situația și să ia măsurile cuvenite", a declarat Navratilova pentru Ney York Times. 

Vezi și: Dezbinare totală în lumea tenisului după ieșirea nervoasă a Serenei Williams » Federația Internațională și WTA iau poziții de război

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.