Campionate

FOTO Spania, set la zero cu Croația! Luis Enrique a revoluționat "naționala" cu 6 fotbaliști de la Real și doar unul de la Barca în primul "11": "Nu mă interesează! Madrid e baza"

+8 Foto
Foto: Reuters

Articol de Theodor Jumătate  —  miercuri, 12 septembrie 2018

Spania zboară cu noul selecționer: al doilea succes în Nations League, scor 6-0 cu finalista CM 2018 Croația. După o oră, l-a înlocuit pe Busquets, iar campioana nu a mai avut niciun jucător pe teren.

În zece zile, Luis Enrique a revoluționat Spania. Cu el selecționer, a abandonat jocul plictisitor și ineficient, cu prea multe pase în lateral, mizând pe viteză, surpriză și verticalizare. Spectacol și victorii, una mai frumoasă ca alta. După 2-1 pe Wembley cu Anglia, 6-0 la Elche în fața Croației, vicecampioana lumii.

Nu l-a interesat pe Lucho, trei ani antrenorul Barcelonei (2014-2017), că la start avea 6 jucători de Real și doar unul de la Barça, pe Busquets. Și nici n-a ezitat să-l înlocuiască pe catalan în minutul 59, moment în care scorul din Clasico era 6-0 pentru Madrid.

"Baza e Real și mi se pare normal"

Cu mai mult de jumătate de echipă albă, Spania a redevenit Furia Roja. Iar Luis Enrique e fericit. Când jurnaliștii i-au spus de 6-1 și 6-0 la Real - Barcelona, tehnicianul le-a replicat: "Nici n-am observat, dar nici nu mă interesează, ei sunt toți parte din naționala noastră. Nimic mai mult. Nu sunt de la o formație sau de la alta. Baza e Real și mi se pare normal".

Lucho a accentuat: "La un moment dat nu mai era nimeni de la Barcelona? Eu nu văd decât un singur tricou. Al selecționatei Spaniei". 

"Avem ideea noastră de a juca fotbal și acum totul a fost minunat. Am avut ceva incertitudini la start, dar am fost strălucitori apoi, marcând goluri incredibile" Luis Enrique, selecționer Spania

"Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult în aceste zece zile a fost atitudinea jucătorilor. Mai mult decât orice victorie. Încă mai sunt câteva lucruri de îmbunătățit" Luis Enrique, selecționer Spania

"Când spectatorii mi-au scandat numele am fost foarte mândru, dar m-am simțit jenat în același timp. Jucătorii fac ce e mai dificil. Ei merită aplauze" Luis Enrique, selecționer Spania

ECHIPELE DE START:

Spania: de Gea- Carvajal, Nacho, Ramos, Gaya- Saul, Busquets, Ceballos - Asensio, Rodrigo, Isco 
Antrenor: Luis Enrique

Croația: Kalinic - Vrslajko, Mitrovic, Vida, Pivaric - Rakitic, Brozovic - Kovacic, Modric, Perisic- Santini 
Antrenor: Zlatko Dalic

Spania - Croația 6-0Au marcat: Saul '24, Asensio '33, a.g. Kalinic '35, Rodrigo '49, Ramos '57, Isco '70

Citește și: Vicecampioana lumii, un eșec istoric la meciul 100 al lui Rakitici: "Pur și simplu, n-am văzut pericolul”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.