Tenis

Revoltă generală în WTA! Arbitrii vor să o boicoteze pe Serena Williams! Măsuri drastice după scandalul de la US Open

foto: reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 12 septembrie 2018

Schimbare de scenariu în scandalul "Serena Williams - Carlos Ramos" de la finala US Open: cei mai importanți arbitri doresc să boicoteze viitoarele meciuri ale americancei!

De unde a pornit totul? Pe lângă scandalul uriaș de la finală, Serena l-a acuzat pe Ramos și de sexism și a continuat acuzele dure la adresa arbitrului. Mai mult, nume importante din tenis au reacționat după scandal, iar arbitrii de top se simt nedreptățiți și se gândesc să formeze un sindicat, conform The Times, fiind nemulțumiți pentru că nu pot reacționa după meciuri de acest gen și pentru că "oricine poate deveni noul Ramos de acum înainte".

  • CONTEXT: Serena Williams (16 WTA) și-a pierdut cumpătul în timpul finalei pierdute la US Open în fața lui Naomi Osaka (7 WTA), 2-6, 4-6, după ce arbitrul Carlos Ramos a penalizat-o cu un game din cauza indicațiilor primite de americancă din partea antrenorului Patrick Mouratoglou. Serena a reacționat dur, numindu-l pe arbitru "hoț" și "mincinos".

The Times, citat de Washington Post, susține că un oficial, sub protecția anonimatului, a transmis că arbitrii "nu sunt apărați" la astfel de scandaluri și că Ramos "a fost aruncat la lupi pentru simplul fapt că și-a făcut datoria și nu a acceptat să fie insultat". Tocmai de aceea, revolta arbitrilor poate deveni una fără precedent, urmând să discute boicotarea meciurilor Serenei Williams din viitorul apropiat.

Și The Guardian a anunțat ideea unui "sindicat al arbitrilor", pentru că nimeni nu apără, de obicei, oficialii unei partide: "Dacă arbitrii nu au voie să discute cu presa și organizațiile vorbesc împotriva lor, ce mai pot face în asemenea situații?".

Mai mult, chiar dacă ITF a reacționat, arbitrii simt că totul a venit prea târziu și că nu sunt apărați corespunzător în astfel de situații. Vezi aici: Dezbinare totală în lumea tenisului după ieșirea nervoasă a Serenei Williams » Federația Internațională și WTA iau poziții de război.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.