Tenis

Serena Williams e atacată dur după finala US Open: "Spune că apără femeile? E o prostie! Mi se pare curios că a făcut asta când pierdea"

FOTO: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 12 September 2018

Cehoaica Barbora Strycova (32 de ani, locul 25 WTA), a vorbit despre arbitrul portughez Carlos Ramos și l-a apărat în cazul incidentului pe care acesta l-a avut cu americanca Serena Williams (36 de ani, 16 WTA), în finala turneului de la US Open, câștigată de Naomi Osaka (20 de ani, 7 WTA), scor 6-2, 6-4.

"Ramos este dur, este unul dintre cei mai duri arbitri din lume. A făcut ce trebuia să facă în acel meci. Ea a depășit limitele. Ramos trebuia să se comporte diferit doar pentru că ea e Serena Williams?! Mi se pare curios că a făcut asta când pierdea!

Spune că a făcut-o pentru apăra femeile? E o prostie! Pentru arbitri nu contează dacă ești bărbat sau femeie. Pe Nadal nu l-am văzut țipând așa la un arbitru. Eu, care sunt femeie, primesc multe avertismente. Se vor schimba regulile acum în meciurile Serenei? Dacă da, să-mi spuneți.

Ea și sora ei (n.r. Venus) umblă mereu cu «câinii» după ele, au gașca lor. E ciudat, deși e un sport individual", a declarat Strycova, potrivit site-ului bolamarela.pt.

"Am văzut bărbați spunându-le arbitrilor multe lucruri, iar eu sunt aici pentru a mă lupta pentru drepturile femeilor, pentru egalitate, pentru tot felul de lucruri. Și să-mi ia un game după ce l-am făcut hoț mă face să simt că e ceva sexist. El nu i-a făcut asta unui jucător când l-a făcut hoț. Nu-mi vine să cred!

Dar voi continua să lupt pentru femei, pentru noi, să avem drepturi egale. Să ne putem scoate tricoul fără să fim sancționate, e scandalos! Simt că faptul că eu trebuie să trec prin asta e un exemplu pentru următoarea persoană care vrea să-și exprime starea de moment. Femeile puternice se vor putea exprima mai bine datorită celor petrecute azi. Poate mie nu mi-a ieșit, dar următoarei persoane îi va ieși cu siguranță"
Serena Williams

  • CONTEXT: Serena Williams (16 WTA) și-a pierdut cumpătul în timpul finalei pierdute la US Open în fața lui Naomi Osaka (7 WTA), 2-6, 4-6, după ce arbitrul Carlos Ramos a  Serena a reacționat dur, numindu-l pe arbitru "hoț" și "mincinos". 

Vezi și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.