Handbal

Luat la oaste! Povestea incredibilă a portarului dinamovist Saeid Heidarirad, care nu s-a mai putut întoarce în România pentru că nu a făcut stagiul militar în Iran!

Saeid Heidarirad (foto: Cristi Preda, GSP)

Articol de Marian Ursescu  —  joi, 13 septembrie 2018

Dinamo București nu s-a putut baza, de la începutul actualului sezon, pe serviciile portarului titular, iranianul Saeid Heidarirad. Eroul "câinilor" din finala cu Steaua, din campionatul trecut, nu e accidentat, dar nu s-a mai putut întoarce din Iran!

Saeid a plecat acasă, la Khorramabad, un oraș din vestul Iranului, în vacanță, dar și pentru a participa cu naționala țării sale la Jocurile Asiei, care au avut loc în acest an la Jakarta (Indonezia). "După Jocuri, la întoarcerea în Iran, oficialitățile i-au oprit pașaportul, pe motiv că nu a făcut armata! Fără pașaport, nu a mai putut veni în România", a dezvăluit Daniel Georgescu, managerul lui Dinamo.

Frații Esteki au fost scutiți!

Heidarirad a trebuit să alerge pentru a-și rezolva problema, portarul de 27 de ani promițând că se va întoarce în Iran, unde satisfacerea stagiului militar este obligatorie pe o perioadă de doi ani. "Frații Esteki, Sajad și Allahkaram, ne-au povestit că ei, când au câștigat medalia de argint la Jocurile Asiei, în 2010, au cerut să fie scutiți de aramtă. Li s-a aprobat și așa au scăpat. În schimb, pivotul nostru, de la Dinamo, Alireza Mousavi, șase ani nu a mers în Iran, din aceeași cauză. Dacă ar fi intrat în țară, nu ar mai fi fost lăsat să plece", a dezvăluit oficialul dinamovist.

Heidarirad va reveni în România, imediat ce-și va rezolva problemele în Iran. "Ținem legătura cu el. Ne-a spus că săptămâna viitoare totul va fi OK și va reveni la echipă. Noi l-am trecut și pe lista EHF, să poată juca în Liga Campionilor", a completat Daniel Georgescu.

Heidarirad va trebui acum să se bată pentru postul de titular cu tunisianul Makrem Missaoui, căpitanul naționalei țării sale, care la 37 de ani, a avut un sezon excelent cu Dinamo, cu victorii în Supercupa României, campionat, dar și în Liga Campionilor. 

Norvegienii impresionați de atmosferă!

Dinamo a debutat miercuri seara cu o victorie în grupa D a Ligii Campionilor, 26-24 cu campioana Norvegiei, Elverum. La finalul partidei, antrenorul nordicilor, Michael Appelgren a dat "vina" pentru eșecul formației sale, pe suporterii dinamoviști. "Eu am o echipă tânără. Cred că presiunea a fost enormă pe finalul partidei. Nu am mai rezistat. Atmosfera în sală a fost incredibilă. Cu așa fani, e greu să nu câștigi un meci", a declarat norvegianul. Appelgren a jucat și sezonul trecut cu Elverum, în sala Dinamo, dar pentru că meciul nu mai avea nicio miză, jucându-se în ultima etapă, galeria dinamovistă a lipsit atunci de la meci. "Mă ateptam să jucăm cu sala goală, ca anul trecut, dar acum a fost cu totul altceva", a mai spus tehnicianul. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.