Gimnastica

Născută în România, face istorie pentru Italia! Performanță de excepție la Campionatele Mondiale de Gimnastică Ritmică

Alexandra Agiurgiuculese

Articol de Roxana Fleşeru  —  Thursday, 13 September 2018

Alexandra Agiurgiuculese a câștigat bronzul la CM de gimnastică ritmică la Sofia, aducând o medalie pentru țara care a adoptat-o în urmă cu șase ani. 

Italia nu mai cucerise o medalie individuală la Campionatele Mondiale de Gimnastică Ritmică din 1991. Seceta a fost oprită marți seară de Alexandra Agiurgiuculese, care s-a clasat pe poziția a treia în finala de la minge.

Gimnasta în vârstă de 17 ani are o poveste care seamănă cu a multor copii români. Născută la Iași, ea a rămas în grija bunicilor cât timp părinții ei au căutat în străinătate un trai mai bun și în cele din urmă s-a reunit cu ei în Italia.

Alexandra a început gimnastica la șase ani, îndrumată de un medic pentru a-și corecta unele probleme pe care le avea la coloană. A prins atât de mult drag de această disciplină încât unul dintre motivele pentru care a rămas în țară, când părinții au plecat, a fost că era membră a echipei naționale.

A concurat pentru România până în 2011, iar din 2015 are cetățenie italiană. Cea care a pledat cauza Italiei a fost antrenoarea slovenă Špela Dragaš, care i-a fost alături și la Sofia. "Sunt extrem de surprinsă, nici eu nu știu cum a reușit", a spus Agiurgiuculese pentru site-ul federației internaționale.

Pe lângă medalia de bronz, ea a primit și premiul pentru eleganță din partea Longines, unul care-i mai fusese acordat și în 2017, la Campionatele Mondiale de la Pesaro. Competiția din Bulgaria se încheie pe 16 septembrie.

3 reprezentante
a trimis România la Campionatele Mondiale de la Sofia: Maria David, Denisa Imaliat și Andreea Verdeș

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.