Antonio Colamonici, tehnicianul care va pregăti atât lotul masculin de canotaj, cât și pe cel feminin, vorbește despre provocarea carierei. Italianul îi ia locul lui Mircea Roman în pregătirea fetelor.
Mircea Roman, antrenorul coordonator al lotului olimpic feminin, a părăsit echipa după Mondialul de la Plovdiv.
"Domnul Roman și-a exprimat dorința de a pleca de trei ,uni de zile. Din punct de vedere psihic nu a mai putut sta departe de familie. Îi mulțumim pentru tot ceea ce a făcut pentru canotajul românesc. Omul Mircea Roman este un luptător, un învingător. Rezultatele obținute vorbesc de la sine", a declarat președintele FR Canotaj, Elisabeta Lipă.
Antonio Colamonici, tehnicianul italian care a făcut adevărate minuni cu lotul băieților, în ultimii doi ani, va prelua și fetele și va deveni antrenorul coordonator al loturilor olimpice. Italianul a acceptat numirea cu multă bucurie.
"Cred că am demonstrat că pot face față!"
Colamonici a dezvăluit că, pentru a veni în România, a refuzat să antreneze lotul olimpic feminin al țării sale, Italia. "Italia îmi dădea mai mulți bani. Nu am venit pentru bani aici, pentru că de câte ori i-am pus înainte, nu a ieșit bine. Am acceptat să vin în România pentru că sportivii români au un potențial senzațional", a declarat Colamonici.
"E foarte greu să-l înlocuiesc pe domnul Roman, unul dintre cei mai buni antrenori din lume! Cred că nu a fost o alegere întâmplătoare. în cei doi ani petrecuți în România am demonstrat că sunt un profesionist. Nu pot garanta rezultate, nimeni nu o poate face, dar ce pot să promit e că voi face totul pentru a reuși", a subliniat Colamonici.
Italianul a reușit să califice toate cele patru bărci masculine în finalele mondiale, iar Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă, medaliații cu argint din doi rame, au readus o medalie mondială, la masculin, pentru România, după o pauză de 17 ani!
"Primul lucru pe care am încercat să-l fac în România a fost să-i motivez pe sportivi. Sunt convins că România, la ce potențial are, e printre primele puteri în lume, la nivelul canotajului. România are problema trecutului! Pe mine mă interesează viitorul și sunt convins că mergem spre un viitor bun", se arată optimist Colamonici.
Poate se mută în România!
Tată a patru copii, Colamonici a făcut până acum naveta între Italia și România. Nu exclude acum, când volumul său de muncvă va fi mai mare, să se mute pentru o perioadă în România, și cu familia. "E o ipostază la care mă gândesc. Voi discuta cu soția și voi lua o decizie", a spus Antonio. Până acum, el a dus lotul masculin în pregătire în Italia, în sezonul rece, atunci când în România nu poți ieși pe apă. Același lucru se va întâmpla, cel mai probabil și acum, doar că pe lângă băieți, în pregătire vor ajunge și fetele.
5a fost locul, în clasamentul pe națiuni, ocupat de România la Mondialele de la Plovdiv, după probele olimpice
30 de canotorifac parte acum, după Mondialul de la Plovdiv, în programul "Samurai", cel care susține sportivii cu șanse reale de a participa la Tokyo 2020
Bărci noi pentru "tricolori"
Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a declarat ieri că sportivii care vor merge la Tokyo, în 2020, vor trage în cursele olimpice în bărci noi, achiziționate de forul olimpic. "Federația de canotaj e o federație care-și face bine treaba și tocmai de asta încercăm să o susținem. După rectificările de buget, s-a decis ca pentru Tokyo să se aciziționeze echipament nou la canotaj. Am fost recent la Mondialele de la Plovdiv și am văzut pe viu, cum se spune, probele românilor. Am trăit momente extraordinare. Canotajul românesc a fost, este și sper să rămână în elită", a declarat Covaliu.
"Am încredere că Antonio Colamonici va face treabă foarte bună în fruntea loturilor. Va fi o misiune extrem de grea, dar nu va pleca singur la luptă. Vreau să fim cu toții o echipă, să fim câți mai mulți și cât mai puternici la Tokyo"
Elisabeta Lipă, președinte FR Canotaj
{{text}}