Liga 1

FCSB - DUNĂREA CĂLĂRAȘI // Caută un record fabulos! FCSB atacă performanța Barcelonei lui Leo Messi

FOTO: Raed Krishan

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 22 September 2018

FCSB are 33 de meciuri consecutive acasă în Liga 1 fără eşec, a doua cea mai lungă serie din ultimele două decenii, şi mai are nevoie de încă 4 partide în care să nu piardă pentru a trece pe primul loc în acest top inedit.

  • FCSB - Dunărea Călărași e duminică, de la 21:00, liveTEXT cu foto și video pe GSP.ro și în direct pe TV Telekom Sport 1, TV Digi Sport 1 și Look Sport. 

Chiar dacă va disputa la Voluntari meciul cu Dunărea Călăraşi de mâine, partida din Liga 1 e considerată pe teren propriu pentru trupa lui Dică.

Şi, în afara faptului că echipa îşi poate păstra poziţia de lider în clasamentul la zi, meciul o poate duce şi mai aproape de doborârea unui record! Stabilirea unei serii formidabile de meciuri consecutive fără eşec pe teren propriu în campionat.
FCSB n-a mai pierdut din 16 octombrie 2016, 0-1 cu Gaz Metan Mediaş, pe Arena Naţională, gol marcat de brazilianul Eric. De atunci, au urmat 33 de confruntări în care adversarii n-au plecat niciodată cu toate cele 3 puncte.

Seria e una fără egal în ultimul deceniu, unde precedenta performanţă de acest gen a fost bifată între mai 2012 şi mai 2013, însă numai 18 jocuri în faţa suporterilor fără înfrângere.

Precedentul record datează din perioada aprilie 2007 - mai 2009, interval în care s-au legat 36 de jocuri la rând fără eşec acasă. Perioada respectivă a fost delimitată chiar de confruntări cu rivalele tradiţionale. FCSB - Dinamo 2-4, un meci celebru, jucat înainte de Paşti, după care Rapid a oprit seria formidabilă, 2-1 pentru giuleşteni în luna mai a anului 2009. 

Meciurile par la îndemână

Pentru a depăşi recordul de acum un deceniu, FCSB mai are nevoie să nu piardă în următoarele 4 partide acasă. Ar ridica ştacheta invincibilităţii la nivelul 37 în campionat, iar meciurile pe care le are de disputat pe teren propriu sunt cu adversari care în ediţia precedentă n-au emis pretenţii nici măcar la cupele europene.

Dată Adversară
23 septembrie  Călăraşi
6 octombrie Chiajna
27 octombrie  FC Voluntari
4 noiembrie  Astra
2 decembrie Gaz Metan

20 decembriee data la care se va disputa derby-ul cu CFR Cluj, pe Arena Naţională, ultimul meci oficial al FCSB-ului în 2018

Ultimele 33 de meciuri acasă în Liga 1

  • 22 victorii
  • 11 remize
  • 68 goluri marcate
  • 19 goluri încasate

7-0a fost scorul celei mai mari victorii obţinute acasă de FCSB în perioada celor 33 de meciuri de invincibilitate, adversară a fost Poli Timişoara, în octombrie anul trecut 

e numărul meciurilor din ultimele 33 disputate acasă în care FCSB n-a dat gol, 0-0 cu Botoşani, în noiembrie 2016

55% din ultimele 33 de meciuri acasă, adică 18 partide, s-au terminat fără gol încasat de către FCSB

Mai sunt doar 4 de la ultimul eşec

Lotul celor de la FCSB s-a modificat aproape în întregime de la acest meci care a înregistrat ultima înfrângere acasă în Liga 1, 0-1 cu Gaz Metan, la jumătatea lunii octombrie 2016. Din lotul de 18 de la acea partidă, azi mai sunt în lotul lui Dică numai 4 nume: Ovidiu Popescu, Momcilovici, Man şi Jakolis. La acea vreme, la echipă erau Mitrea, Stăncioiu, Tamaş, Toşca, Bourceanu, Boldrin, Golubovici, Muniru sau Adi Popa. 

Cine a contribuit la cele 33 de meciuri fără eşec

66,66%  Dică
33,33%  Reghecampf

Barca e lider între granzi

Echipele mari de afară nu se pot mândri cu o invincibilitate mare acasă. De exemplu, Juventus a pierdut la Torino în finalul sezonului trecut, cu Napoli, la fel cum s-a întâmplat şi cu Bayern, City, PSG, Porto sau Real Madrid. Există însă o formaţie care e peste FCSB la acest capitol. Barcelona are în LaLiga nu mai puţin de 38 de jocuri la rând fără eşec. Ultimul s-a înregistrat în septembrie 2016, 1-2 cu Alaves. PSV e la acelaşi nivel cu FCSB, 33 de meciuri, în timp ce Liverpool are legate acum 23 de confruntări pe Anfield cu succes sau remiză. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.