Liga 1

FCSB, din premiantă a devenit corigentă! Capitolul la care jucătorii lui Dică sunt cei mai slabi în actualul sezon

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea  —  duminică, 23 septembrie 2018

FCSB e echipa care a încasat în primele 8 etape cele mai multe goluri din momente statice ale jocului: 55%.

Trupa lui Dică e lider după disputarea a 30% din sezonul regulat, dar măcar la un parametru important al jocului e cea mai vulnerabilă din întregul campionat. Chiar şi sub nou-promovatele Dunărea Călăraşi şi Hermannstadt, dar şi în spatele "lanternei" clasamentului, FC Voluntari. Fazele fixe, atunci când sunt executate de adversari, provoacă adevărate coşmaruri la poarta vicecampioanei.

Din cele 9 goluri primite până acum de FCSB, mai mult de jumătate sunt din astfel de momente statice. Adică un procent imens pentru o echipă cu pretenţii de titlu: 55%. Şi la ultimul derby, 1-1 cu CFR, trupa lui Conceicao a înscris după o lovitură liberă. Aşa cum se întâmplase şi în toate cele 4 jocuri directe din sezonul precedent.

Inclusiv Dică a recunoscut după meci că e o problemă pe care nu şi-o poate explica: "Intervine şi responsabilitatea jucătorilor, mai ales că şi în campionatul trecut s-a întâmplat la fel. Acum, adversarul are lovitură liberă, pe care şi-o pregăteşte 40-50 de secunde, deci avem timp să ne organizăm, să ne concentrăm, să facem marcaj, şi cu toate acestea luăm gol. Chiar nu pot să înţeleg şi e un lucru care mă nemulţumeşte total". 

5 goluridin cele 19 reuşite până acum au fost marcate de FCSB din faze fixe, ceea ce înseamnă un procent de puţin peste 25%

Ar retrograda la faze fixe

ECHIPA GOLURI ÎNCASATE
FCSB 5
Hermannstadt 4
Voluntari 4
Călăraşi 4
Sepsi 3
Dinamo 3

Sezonul trecut a fost campioană

Ceea ce s-a întâmplat în primele 8 etape de acum contrastează izbitor cu statistica întregului campionat precedent. Chiar dacă FCSB a pierdut titlul, a fost cea mai bună echipă la fazele fixe: şi ofensiv, şi defensiv. A marcat de cele mai multe ori din astfel de momente, 22 de goluri, iar de încasat a încasat numai 5! Nici o altă formaţie nu a primit mai puţine goluri decât FCSB, din faze fixe, campionatul trecut. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.