Liga 1

Claudiu, tu știi unde ai venit? Dinamo nu a mai fost în situația asta din anii '60

Articol de Liviu Manolache, Victor Vrînceanu  —  Monday, 24 September 2018

Claudiu Niculescu, 42 de ani, a fost prezentat azi la Dinamo, locul 10. Fostul antrenor, Florin Bratu, lasă echipa-alb roșie cu 5 înfrângeri în primele 9 etape, parcurs întâlnit o singură dată în istoria clubului, în la mijlocul anilor '60.

Florin Bratu a fost demis oficial de la Dinamo ieri. Ce rămâne după tehnicianul de 38 de ani? Un record negativ istoric!

Cu "Mitraliera" pe bancă, "câinii" au bifat 5 eșecuri în primele 9 runde. O singură dată s-a mai întâmplat acest lucru. În sezonul 1965/1966, când roș-albii erau pregătiți de Angelo Niculescu. 

Tot din anii '60 datează un alt record negativ bifat din nou sezonul acesta: și atunci, și acum Dinamo a adunat doar 10 puncte în primele 9 etape. În sezonul 1967/1968, bucureștenii ocupau locul 10, cu 10 puncte. Aceștia adunaseră 2 victorii și 4 remize. În anii '60, victoria era recompensată cu 2 puncte, dar Gazeta a raportat performanțele de atunci la sistemul actual cu 3 puncte.

Per total, e pe plus

Interesant este că Dinamo a jucat deja cu toate echipele care sezonul trecut au fost în play-off.  Dintre acestea, trupa lui Bratu a învins doar pe Viitorul, 1-0. În rest, o remiză cu FCSB și înfrângeri pe linie.

Cu toate că Florin termină mandatul din Ștefan cel Mare rușinos, palmaresul său pe banca lui Dinamo este unul pozitiv: 14 victorii, 2 remize, și 8 înfrângeri în toate competițiile. De menționat faptul că 11 victorii au fost înregistrare sezonul trecut, în play-out, cu formații net inferioare. 

12 sezoane din 70 nu a pierdut Dinamo meciuri în primele 9 etape

18 sezoane din 70 a ocupat Dinamo locul 1 la finele primelor 9 etape

7.000 € pe lună a fost salariul lui Bratu la Dinamo, exact cât încasa și Miriuță

Înfrângerile roș-albilor în acest sezon de L1

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.