Campionate

GALERIE FOTO N-au uitat de Pancu! Imagini inedite de la meciul lui Beșiktaș cu Fenerbahce: n-au venit cu măști, dar au pregătit altceva

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 24 septembrie 2018

Suporterii celor de la Beșiktaș și-au adus aminte de Daniel Pancu la derbyul de azi cu Fenerbahce. Cei 3.000 de fani ai alb-negrilor le-au reamintit rivalilor cum i-au bătut în 2005, cu 3-4, pe același stadion. A fost ultima victorie a lui Beșiktaș pe "Şükrü Saracoğlu".

Suporterii lui Beșiktaș au venit azi la meci cu poze cu imaginea lui Daniel Pancu îmbrăcat în tricou de portar, așa cum s-a întâmplat în urmă cu 13 ani. Le-au ridicat deasupra capetelor, ironizând rivalii. Nu cu măști, așa cum era ideea inițială.

Ce s-a întâmplat acum 13 ani

La 17 aprilie 2005, pe "Şükrü Saracoğlu", Pancu a intrat definitiv în istoria clubului. A apărat timp de 16 minute și a rezistat asaltului celor de la Fener.  În minutul 83, la 3-2 pentru alb-negrii, goalkeeperul lor, columbianul Oscar Cordoba, a provocat un penalty și a fost eliminat. Iar oaspeții epuizaseră înlocuirile. Cine stă în poartă?

Pancu, intrat în minutul 75, le-a spus imediat colegilor și antrenorilor: ”Dați-mi mănușile! Apăr eu!”. Și-a pus mănușile, a îmbrăcat un tricou bleu de portar. Era gata să înfrunte Fenerul la el acasă.

N-a apărat acel 11 metri al lui Alex (deși i-a ghicit colțul brazilianului), dar a apărat extraordinar. Nu 7 minute, câte mai erau din timpul regulamentar, ci 16: au fost și 9 de prelungiri. A respins mai multe mingi dificile, a ieșit la centrări, a boxat și baloanele, și capetele coechipierilor uneori, rezistând asaltului galben-albaștrilor.

Și, deși Koray a marcat golul victoriei (90+2, 4-3), eroul acelei partide a fost Daniel Pancu. Pe care fanii ”vulturilor” nu l-au uitat niciodată, supranumindu-l ”Pantera din Kadıköy”. Au și acum în muzeul clubului tricoul de portar al lui Pancu. Numărul 1.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.