Cupa Romaniei

CUPA ROMÂNIEI // SNAGOV - CRAIOVA / CS U Craiova se impune lejer cu liderul din Liga a 2-a și intră în "optimi" » Gardoș a marcat și a ieșit accidentat!

FOTO Facebook CS U Craiova

Articol de Răzvan Luţac  —  Tuesday, 25 September 2018

Nu se poate bucura niciodată pe deplin. Florin Gardoș a fost eroul oltenilor în Cupa României, 2-0 cu liderul din liga secundă, Sportul Snagov. Dar a ieșit accidentat. 

Fundașul central a marcat cu o lovitură de cap după o lovitură liberă bătută de Cicâldău, în mare formă după meciurile echipei naționale U21. Câteva repere:

  • primul său gol după aproape 5 ani (ultimul îl marcase înainte să plece în Anglia, la Southampton, într-un FCSB - Astra 3-1 din decembrie 2013);
  • primul său gol în orice fel de competiție eliminatorie internă;
  • abia al 5-lea gol din carieră la seniori!

Obișnuit cu accidentările

Totuși, Gardoș n-a încheiat meciul în teren. A fost înlocuit de bulgarul Radoslav Dimitrov în minutul 65, după ce a acuzat dureri. Stoperul a fost absent timp de mai bine de un an și jumătate de la fosta sa echipă, Southampton din Premier League, după două accidentări grave, ruptură a ligamentelor încrucișate și o la genunchi. Markovici a făcut 2-0 în repriza secundă și a stabilit scorul calificării pentru olteni. 

54 de meciuri a ratat Gardoș doar în intervalul în care a fost accidentat, fără a lua în considerare perioada de recuperare

Dănălache, revedere după 9 ani

Cristian Dănălache a revenit în România după ce a părăsit Unirea Urziceni în 2010. Ultima sa amintire plăcută din Cupa României provenea de acum 9 ani, când, pe 23 septembrie 2009, a marcat un hattrick împotriva Sportului Studențesc. Între timp, fosta adversară nu mai există, iar vârful a schimbat 7 echipe din 4 țări diferite (Arabia Saudită, Israel, China și Coreea de Sud). El a fost fotbalistul anului și golgeterul campionatului chinez în anul 2012, când a încheiat pe 2 cu Jiangsu Sainty. 

Au fost aproape de 1-0 și egalare

Căpitanul Snagovului, Valentin Bărbulescu, putea da o cu totul altă turnură meciului jucat pe "Ion Oblemenco". În minutul 25, acesta a scăpat singur cu portarul Popescu, însă a optat pentru un șut la colțul lung în locul unui dribling în fața goalkeeperului căzut deja la pământ. Iar mingea a ocolit butul! Apoi, în repriza secundă, elevii lui "Giuszy" Balint au putut puncta pentru 1-1 în două rânduri, Hlistei (53) și Buia (62). 

A spart gheața

La 17 ani, una dintre marile speranțe ale oltenilor, vârful Jovan Markovici a marcat primul său gol la seniori. Acesta a făcut 2-0 după o pasă a căpitanului Mitriță, preluând cu singuranță și executându-l pe goalkeeperul Marinescu. Internațional de juniori, Markovici a jucat în 8 partide în acest sezon în toate competițiile, incluzând partida de aseară. 

Sportul Snagov - CS U Craiova 0-2 (meciul s-a jucat pe "Oblemenco")
Marcatori: Gardoș (36), Markovici (74)

Sportul Snagov: A. Marinescu - Şt. Vlădoiu (80 Ioan Șerban), Lică, Fl. Ilie, B. Stancu II - Valentin Bărbulescu (cpt.), L. Ion - Tazouti (78 Vlad Bărbulescu), D. Buia, Hlistei - C. Dănălache (68 Borțoneanu). Antrenor: Laszlo Balint

CS U Craiova: L. Popescu - Donkor, Gardoş (65 Dimitrov), Ferreira - Bărbuţ, Cicâldău (74 Mateiu), Fedele, Bancu - Nuno Rocha, Mitriţă (cpt.), A. Burlacu (60 Markovici). Antrenor: Devis Mangia

Stadion: "Ion Oblemenco". Spectatori: 10.000

Arbitru: Horia Mladinovici (București)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.