Campionate

VIDEO Real Madrid - Atletico, derby-ul portarilor » Courtois și Oblak au fost eroii meciului și au făcut spectacol

FOTO: Reuters

Articol de Daniel Scorpie  —  duminică, 30 septembrie 2018

Real Madrid și Atletico Madrid au terminat la egalitate, 0-0, după un derby încins, cu ocazii la ambele părți. Belgianul Thibaut Courtois a intervenit senzațional în prima repriză în fața lui Antoine Griezmann și Diego Costa, iar slovenul Jan Oblak a replicat pe măsură prin parada la Marco Asensio. La fel cum reprizele au fost împărțite pe ”Bernabeu”.

Realul lui Lopetegui nu și-a luat revanșa după eșecul din Supercupa Europei, ratând iar șansa de a urca pe primul loc după al treilea pas greșit al Barcelonei într-o săptămână. A suferit o primă repriză, a dominat-o pe cea de-a doua și nu a putut depăși complexul Atletico (0-0). Putea pierde, dar și câștiga, multe au depins de Courtois și Oblak. Pentru că a fost derby-ul portarilor, în lipsa lui Ronaldo și a unor finalizatori fără greșeală.

Vezi AICI VIDEO cu rezumatul meciului

Penalty la Casemiro?

Belgianul, ce și-a înfruntat fosta echipă, a părut Spiderman în primele 45 de minute. A scos șutul tare trimis de Saul, dar s-a remarcat mai ales în situațiile de unu la unu cu Griezmann și Diego Costa, cu sângele rece și reflexele extraordinare. "Mi-a rămas un gust amar la pauză, meritam să câștigăm după repriza întâi", a zis Simeone, care s-a plâns de un penalty refuzat la hențul lui Casemiro: "8 arbitri au decis că n-a fost intenție".

"Am fost mult superiori"

Iar Oblak a ieșit la rampă în actul secund, în care intrarea lui Ceballos după accidentarea lui Bale a răsturnat ierarhiile în teren. Obligată să sufere și să se apere, Atletico a rezistat presiunii. Slovenul, ajutat de șansă la ratarea lui Bale, a fost formidabil prin intervenția la Asensio la cea mai clară oportunitate blanca. "Trebuia să învingem, am fost mult superiori. N-au avut decât ocazii create pe greșelile noastre", a conchis Lopetegui.

7 ani sunt de când Real nu marcase în două jocuri la rând în LaLiga, de la sezonul cu Mourinho pe bancă

6 sezoane în serie are Atletico fără eșec pe Bernabeu în campionat, 3 victorii și remize. Record al clubului

16 meciuri consecutiv fără gol înscris are Diego Costa în campionat, cea mai neagră criză a atacantului

"Nu ne comparăm cu Real și cu Barcelona, ci doar cu cel mai bun Atletico din istorie și acest grup poate fi. A devenit deja un lucru obișnuit să plecăm neînvinși de pe Bernabeu" Diego Simeone, antrenor Atletico

"Meritam să câștigăm, pentru jocul, determinarea și caracterul etalate în momentele complicate ale meciului. Am generat suficiente ocazii și până la urmă vor veni și golurile" Julen Lopetegeui, antrenor Real

Citește și: Alertă la Madrid! Bale, schimbat după 45 de minute din cauza unei accidentări! Ce meciuri poate rata 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.