Stranieri

Alex Maxim, vedetă în Bild » Ce a remarcat tabloidul german în jocul mijlocașului român

FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday, 01 October 2018

Tabloidul Bild a remarcat că, în acest debut de sezon, românul Alexandru Maxima fost mai bun atunci când a venit de pe bancă decât ca titular. Cu Augsburg a marcat, contra lui Schalke a fost la un pas.

Sâmbătă, la Gelsenkirchen, cu Schalke (0-1), Alexandru Maxim a fost introdus la Mainz 05 abia în minutul 78. Dar atât cât a jucat, a făcut-o bine. Tabloidul Bild nu i-a dat notă - ar fi trebuit să joace măcar un sfert de oră pentru a primi calificativ - însă a remarcat că mijlocașul de 28 de ani "pare să fie mai valoros în acest moment ca joker decât atunci când prinde primul unsprezece. A intrat imediat în meci și a fost periculos".

Stevens a spus-o primul

Maxim superjoker? Bild, coincidență sau nu, reiterează o afirmație făcută cu ani în urmă de antrenorul Huub Stevens. În vara lui 2015, când a părăsit Stuttgartul, iar despre jucătorul român se specula că va fi vândut, tehnicianul olandez i-a sfătuit pe șefii lui VfB să nu renunțe la el: "Eu nu l-aș da. Alex e foarte potrivit ca joker".

Cert este că Maxim n-a avut niciodată suflu pentru 90 de minute. Gurile rele pretind ba că nu se pregătește cum trebuie, ba că fizicul nu-l ajută. 

În ultima secundă

În acest sezon, nu mai departe decât în etapa a 3-a, la 2-1 cu FC Augsburg, antrenorul Sandro Schwarz l-a trimis pe teren în minutul 86. Iar în ultimele secunde ale partidei, românul a marcat golul victoriei!

Putea înscrie

Și sâmbătă a avut o mare ocazie de a fi eroul alb-roșiilor. La capătul unui un-doi cu un coechipier, el a pătruns în careu și a șutat din lateral, însă portarul Faehrmann a plonjat și a reușit să blocheze balonul. 

5 aparițiia bifat Maxim la Mainz în 6 etape scurse din această stagiune, însă numai două ca titular și niciodată integralist

CIFRELE PE TERMEN LUNG SPUN ALTCEVA

  • două goluri și două assisturi a dat Maxim sezonul trecut pentru Mainz, în Bundesliga. Una dintre reușite și o pasă decisivă le-a reușit după ce a fost introdus pe parcurs
  • 5 goluri și 7 assisturi a reușit tricolorul în 4 sezoane și jumătate la Stuttgart, venind din postura de rezervă. Cele mai multe goluri le-a dat însă ca titular: 11
  • 29 de partide ca integralist are Maxim în 143 de apariții în Bundesliga și 2.Bundesliga, începând din ianuarie 2013. Cele mai multe într-o stagiune: 8 (2014-2015).
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.