Liga Campionilor

Se întoarce la locul faptei » Hațegan conduce meciul campioanei Europei, la 5 ani după ce a fost în mijlocul unui scandal rasist

Hațegan, în mijlocul incidentelor la Moscova. Pe banderola lui Touré scria "NO TO RACISM"

Articol de Theodor Jumătate  —  Tuesday, 02 October 2018

Ovidiu Hațegan se întoarce la Moscova pentru un meci al lui ȚSKA. În 2013, UEFA a declanșat o anchetă pentru a vedea dacă arbitrul a respectat procedura în cazuri de rasism.

Astăzi, Ovidiu Hațegan e din nou la Moscova, și tot la un meci al lui ȚSKA. Împotriva lui Real Madrid, campioana Europei. Ultima experiență, în urmă cu cinci ani, n-a fost prea plăcută. Atunci, s-a declanșat un mare scandal.

"Sunt revoltat"

Pe 23 octombrie 2013, arădeanul a arbitrat ȚSKA tot în grupele Ligii, la 1-2 cu Man. City.

În repriza a doua, auzind fanii ruși cum imitau sunetele maimuțelor, Yaya Touré, căpitanul ivorian al oaspeților, l-a anunțat pe "central" ce se întâmplă.
Era furios, protestând împotriva rasismului.

"I-am zis arbitrului, sunt revoltat. Este incredibil, e foarte trist. Sper ca UEFA să acționeze pentru a opri acest fenomen. Unele scandări din tribune au fost revoltătoare", avea să spună Touré la sfârșit.

A făcut ce trebuia

Partida a continuat și, zilele următoare, Hațegan a fost pus la zid. "Acest arbitru n-ar mai trebui delegat niciodată. A eșuat. Nu a făcut ce se aștepta de la el", a declarat lordul Ouseley, președintele organizației Kick it Out.

I s-a reproșat că nu a respectat protocolul în cazuri de rasism, iar Platini, președintele UEFA la acea vreme, a cerut deschiderea unei anchete.
S-a demonstrat că Hațegan a făcut exact ce trebuia. A oprit jocul, a anunțat directorul UEFA însărcinat cu securitatea să avertizeze publicul să înceteze, urmând să suspende meciul definitiv dacă scandările rasiste s-ar fi repetat. Numai că acel oficial nu a declanșat procedura cerută de arbitru.

Și "centralul", care a reluat întâlnirea pe arena Himki, a fost absolvit de orice vină. Directorul UEFA a fost concediat.

Vezi și: Bătălia ascunsă de pe piața transferurilor » Trei echipe uriașe l-au vrut pe Ronaldo! De ce a semnat cu Juventus

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.