Stranieri

Mutu stă o lună!

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Accidentat înaintea pauzei, atacantul român a suferit o entorsă la genunchiul stîng, cu leziunea ligamentului colateral intern

Victor Piţurcă a intrat în panică ieri după-amiază. Fiind mereu cu ochii pe Adrian Mutu, selecţionerul a urmărit în direct evoluţia atacantului Fiorentinei în meciul cu AS Roma (0-1), transmis de "Boom Sport One". Şi s-a speriat cînd liderul "naţionalei" s-a accidentat serios!

Ce s-a întîmplat? Mutu nu juca bine şi ratase o mare ocazie, luftînd singur cu Doni. Era minutul 42, cînd "Briliantul" a scăpat iar doar cu portarul Romei. Pătruns în careu, a încercat să-l dribleze spre dreapta. Goalkeeperul brazilian i-a suflat însă mingea şi, în cădere, i-a prins piciorul stîng. Nici vorbă de penalty. Adrian s-a prăbuşit pe gazon, ţipînd de durere şi ţînîndu-se cu mîna de genunchi. Clar, era ceva serios. Deşi a primit îngrijiri medicale şi i s-a aplicat un bandaj, n-a mai putut continua şi a fost înlocuit în finalul reprizei. Dar bine c-a ieşit pe picioare.

Piţurcă l-a sunat imediat pe Pompiliu Popescu şi l-a rugat pe medicul "naţionalei" să se intereseze de starea lui Mutu. Puţin după finalul jocului, stafful toscan a dat primul diagnostic: "contuzie şi entorsă a genunchiului, însoţită de întinderea ligamentului colateral intern. Abia luni se va afla entitatea exactă a accidentării, după efectuarea rezonanţei magnetice". Sigur, Adi stă cel puţin o lună departe de gazon, ratînd amicalul "naţionalei" cu Rusia, din 26 martie.

105 zile mai sînt pînă la debutul "naţionalei" la Euro 2008, la meciul împotriva Franţei de la Zurich 

 
"4 săptămîni out"
Pompiliu Popescu a confirmat primul verdict dat de medicii Fiorentinei şi l-a anunţat şi pe Piţurcă. "I-au imobilizat genunchiul stîng cu o atelă. Adrian va trebui să aştepte să se dezumfle genunchiul o zi ca să efectueze o rezonanţă magnetică. Timp de două săptămîni, Mutu va sta cu piciorul în ghips şi apoi încă 14 zile va urma un program de recuperare. Abia după aceea va putea reveni. Sper să nu fie vorba despre ceva mai grav", a mărturisit medicul echipei naţionale. (Ionuţ Petrişor)

Mutu: "Aşa şi aşa"
Surse din anturajul jucătorului susţin că Mutu era foarte marcat de accidentarea suferită şi îngrijorat în privinţa gravităţii acesteia. El a evitat să dea ochii cu presa la finalul partidei, grăbindu-se să ajungă la autocarul Fiorentinei. Totuşi, la ieşirea din zona mixtă a stadionului "Olimpico", întrebat de ziarişti cum se simte, atacantul român le-a răspuns fugitiv: "Aşa şi aşa".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.