Tenis

Interviu amplu cu Simona Halep: "Atunci mi-am dat seama că pot câștiga un Grand Slam" + Vești foarte bune despre accidentarea la spate

FOTO: RAED KRISHAN

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 05 October 2018

Simona Halep, 27 de ani, 1 WTA, se află în recuperarea după accidentarea la spate cu care se confruntă de câteva săptămâni. Liderul mondial a dat asigurări că va fi prezentă la Turneul Campioanelor de la Singapore, care se va desfășura în perioada 21-28 octombrie.

Între timp, Simona Halep a acordat un amplu interviu celor de la New York Times în care jucătoarea noastră și-a analizat performanțele din acest sezon, vorbind și despre problemele de sănătate cu care se confruntă.

"Este cel mai bun an din cariera mea, mai ales că am câștigat un turneu de Mare Șlem. Să fiu pe primul loc e extraordinar, dar e cu atât mai mult să câștig un astfel de turneu. Australian Open (n.r - turneu major la care a pierdut finala în fața Carolinei Wozniacki) a fost, de asemenea, o experiență grozavă. Acolo am văzut că totul e posibil. Am văzut că sunt puternică și turneul m-a ajutat să cred că pot câștiga un turneu de Mare Șlem.

Anul acesta, nu am mai pus presiune negativă asupra mea. Dacă faci asta, nu poți gestiona nimic. Am trecut prin asta în drumul către vârful clasamentului. Dar, unele experiențe și unele momente dificile m-au ajutat să învăț mai multe lucruri", a mărturisit jucătoarea noastră.

"Un alt doctor mi-a spus că pot juca"

Liderul mondial a detaliat starea accidentării sale (n.r - a fost diagnosticată cu hernie de disc), dar spune că semnalele primite din partea medicilor sunt unele pozitive. 

"E greu să joci cu o accidentare. A fost dificil să joc în China pentru că nu știam cu ce probleme mă confrunt. Am fost stresată și îngrijorată. Dar acum știu ce e periculos și ce e în regulă, așa că e ușor să intru pe teren și să dau tot ce am mai bun.

Am văzut un alt doctor și mi-a spus că pot juca. Problema e la spate, acel disc s-a deplasat. Dar nu e periculos, nu e atât de rău. Nu e vreun risc ca pe viitor să se înrăutățească. Trebuie doar să fac recuperarea cum trebuie", a spus Halep, ]n interviul acordat celor de la New York Times.

"Sunt 100% motivată pentru Turneul Campioanelor. E marele meu obiectiv. Voi face totul în această perioadă pentru a termina anul pe primul loc" Simona Halep, pentru New York Times

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.