Diverse

LIVERPOOL. Ce se întâmplă când un fotbalist de la Liverpool + programul Kaspersky îl înfruntă pe campionul mondial la șah

Articol de Theodor Jumătate  —  Tuesday, 09 October 2018

Trent Alexander-Arnold, fundașul dreapta al lui Liverpool și al naționalei Angliei, îl provoacă pe Magnus Carlsen: "Mă voi pregăti mai bine și poate va fi revanșa".

Pasionat de șah, jucând de când era mic cu frații săi și cu prietenii, tânărul Trent Alexander-Arnold, 20 de ani, și-a împlinit un vis înaintea celor două meciuri ale naționalei, contra Croației și Spaniei, pe 12 și 15 octombrie.

Ajutat de un program de calculator Kaspersky, l-a înfruntat pe campionul mondial, norvegianul Magnus Carlsen, 27 de ani, deținătorul titlului din 2013.

Fundașul dreapta al lui Liverpool a rezistat 5 minute. A fost făcut mat în 17 mutări. Dar el e fericit. "O experiență extraordinară, care îți deschide ochii și mintea", a spus Alexander. "Deși șahul și fotbalul par la poli opuși, cred că sunt multe similitudini între șah și sportul pe care îl iubesc".

Jucătorul, amuzat, l-a provocat pe Carlsen: "Mă voi pregăti mai bine și poate va fi revanșa".

Citește aici: Jocul lui Magnus » Noul campion mondial de şah are o poveste fascinantă, în care geniul şi excelenţa s-au văzut foarte devreme

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.