Liga 1

Dezbatere aprinsă în Franța » Gnohere convocat la națională?! ”E golgeterul României, merită mai multă atenție!”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 10 octombrie 2018

Harlem Gnohere, 30 de ani, a fost în centrul unei dezbateri în Franța în privința atacanților din ”Hexagon” care se descurcă excelent în afara campionatelor de top din Europa.

La Canal+ Sport s-a discutat marți seară despre golgeterii pe care îi are Franța în alte campionate, iar Gnohere a cules majoritatea laudelor pentru evoluția sa în tricoul celor de la FCSB. Vârful are 7 goluri marcate în primele 11 etape din campionat și i-a impresionat pe analiștii francezi: ”Merită mai multă atenție astfel de jucători. Gnohere se descurcă excelent la Steaua, unde a ajuns și golgeterul României”.

Singurul care îl depășește pe ”Bizon” în topul atacanților francezi ”necunoscuți sau uitați care strălucesc în străinătate” este Neal Maupay, golgeterul lui Brentford, echipă care evoluează în liga a doua engleză. Maupay a înscris 10 goluri în acest sezon, în timp ce Gnohere a bifat momentan numai 7.

”Bizonul” a atras și atenția selecționerului Cosmin Contra, care se gândea serios la un moment dat la posibilitatea de a-l naturaliza pentru EURO 2020.


Canal+ Sport a scris că Gnohere a marcat șase goluri în acest sezon, însă ”Bizonul” are o reușită în plus față de statistica francezilor

Criză de atacanți în Franța

Problema atacantului la naționala Franței este una care îi dă mari bătăi de cap lui Didier Deschamps. Campioana Mondială are soluții excelente pe toate posturile, mai puțin cel de vârf de careu. Singurele variante la nivel înalt sunt Karim Benzema (Real Madrid) și Olivier Giroud (Chelsea). Primul este însă interzis la națională după implicarea în șantajarea lui Valbuena, în timp ce vârful lui Chelsea, titular în această vară la Mondial, a încheiat turneul final fără șut pe poartă!

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.