Nationala

LITUANIA - ROMÂNIA 1-2 // Critici pentru Contra după victoria chinuită din Lituania: "În fișa postului scrie mijlocaș! Ar aduce un plus acolo"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 12 octombrie 2018

Ilie Dumitrescu contestă una dintre alegerile lui Cosmin Contra. Fostul mare internațional e de părere că Nicușor Bancu ar trebui folosit mijlocaș stânga, nu fundaș, așa cum face selecționerul. 

Fostul tehnician de la FCSB nu înțelege alegerea lui Contra, în condițiile în care îl are pe Alin Toșca, fotbalist care poate fi folosit pe acel post. 

"Toşca ar fi o soluţie acolo. Eu rămân la părerea că Bancu nu e fundaş stânga. Eu cred că Bancu ar putea aduce un plus dacă joacă mai avansat.

El, la Craiova, joacă mijlocaş stânga, iar Mitriţă în spatele vârfului. El nu e de profesie fundaş stânga, în fişa postului scrie «mijlocaş»!", a spus Ilie Dumitrescu la TV Digi Sport. 

CLASAMENTUL GRUPEI:

Serbia 3 2 1 0 5-2 7p
ROMÂNIA 3 1 2 0 4-3 5p
Muntenegru 3 1 1 1 2-2 4p
Lituania 3 0 0 3 1-5 0p

PROGRAMUL URMĂTOARELOR MECIURI:

• 14 octombrie | România – Serbia (Arena Națională, ora 16:00), Lituania – Muntenegru (ora 21:45)
• 17 noiembrie | Serbia – Muntenegru (ora 16:00), România – Lituania (ora 21:45) – stadion “Ilie Oană”, Ploiești
• 20 noiembrie | Serbia – LituaniaMuntenegru – România (ora 21:45)

CONTEXT: În funcție de rezultatele obținute în Liga Națiunilor, România poate intra într-o urnă mai bună la tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2020. În plus, dacă nu se califică din preliminariile clasice la EURO 2020, “tricolorii” mai pot avea o șansă la play-off, dar trebuie mai întâi să termine măcar pe locul 2 în Liga Națiunilor, dintr-o grupă cu Serbia, Muntenegru și Lituania. Citește AICI ghidul complet al Ligii Națiunilor!

Citește și: Chipciu: "Nu sunt o pierdere pentru echipa națională. Serbia pare de bătut"

Citește și: Contra surprinde înaintea meciului cu Serbia: "Nu suntem obligați să câștigăm duminică"

Vezi calculele de calificare din grupă!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.