Nationala

Panduru face praf deciziile lui Contra: ”Nu ai înțeles sistemul Ligii Națiunilor! Stanciu și Drăguș nu pot face ce le-ai cerut”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 14 octombrie 2018

Basarab Panduru, fostul internațional român, a analizat evoluția ”tricolorilor” în remiza cu Serbia, scor 0-0, și a identificat principalele greșeli făcute de selecționerul Cosmin Contra.

”Serbia mi s-a părut mai bună ca noi în prima repriză. Am avut noroc că au ratat acel penalty. Au greșit ei mult, dar au controlat jocul. Ne-am apărat cu mijlocașii laterali, Stanciu și Drăguș. Cosmin le-a cerut să vină la 16 metri de poartă, ori ei nu sunt jucători de genul ăsta. Mai mult, Drăguș joacă un fel de atacant la Viitorul, iar Stanciu e număr 10 la Sparta. Am jucat pasa lungă în atac către jucători care nu au viteză în bandă. Stanciu și Drăguș nu au viteza necesară”, a spus Basarab Panduru la TV Telekom Sport 1. 

Pandi a rămas surprins și de reacția lui Cosmin Contra, care a anunțat înainte de meci că nu e obligatoriu ca România să o învingă pe Serbia: ”Era important să câștigăm meciul, e important să luăm locul 1. Contra a zis că nu era obligatoriu să câștigăm, dar e diferență de la cer la pământ între locul 1 și locul 2. Înseamnă că nu ai înțeles sistemul”.

Mizele locului 2 în grupă

      • Doar cele mai bune două locuri doi din cele 4 ale Ligii C vor intra în urna a treia valorică pentru preliminariile clasice ale Euro 2020. În caz contrar, România, chiar dacă va termina pe locul doi, va cădea în urna a 4-a valorică pentru Euro 2020, adică va avea în grupa preliminară trei adversari mai bine cotaţi.
      • Rămânerea în cursa pentru barajul pentru Euro 2020, cu condiţia să fim în primele 4 echipe din Liga C, dintre cele necalificate direct în urma preliminariilor clasice

Citește și

 

”A fost un meci de luptă și suferință. Adevărul e că am întâlnit o echipă care nu are ce căuta în grupa C și nu am pierdut. Dacă ne-am gândi că aceste meciuri sunt eliminatorii, am merge mai departe datorită golurilor din deplasare”
Basarab Panduru

CLASAMENTUL GRUPEI:

Serbia 4 2 2 0 5-2 8p
Muntenegru 4 2 1 1 6-3 7p
ROMÂNIA 4 1 3 0 4-3 6p
Lituania 4 0 0 4 2-9 0p

PROGRAMUL URMĂTOARELOR MECIURI:

• 17 noiembrie | Serbia – Muntenegru (ora 16:00), România – Lituania (ora 21:45) – stadion “Ilie Oană”, Ploiești
• 20 noiembrie | Serbia – LituaniaMuntenegru – România (ora 21:45)

Citește și: Record de spectatori pe Arena Națională! A fost anunțat numărul OFICIAL

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.