Liga Campionilor

”L-am liniștit repede cu două alunecări” » Cum a fost pus Hagi la respect în finala CCE 1989 pierdută cu 4-0 de Steaua

Articol de Daniel Scorpie  —  luni, 15 octombrie 2018

Carlo Ancelotti a dezvăluit planul gândit de Milan pentru a-l bloca pe ”Rege”. "Probabil au simţit că  acolo era punctul nostru slab și l-au pus pe Hagi", a spus Sacchi, antrenorul rossonerilor.

Steaua a pierdut în mai 1989 a doua finală disputată în Cupa Campionilor, Milan nelăsându-i nicio șansă (0-4). Pe Camp Nou, rossonerii au defilat (era 3-0 la pauză) și nici măcar Hagi nu a putut face nimic în cele 90 de minute.

La aproape trei decenii de-atunci, Carlo Ancelotti a povestit cum l-a anihilat pe "Rege". "Adevărul este că i-am făcut încă de la început două alunecări şi s-a liniștit repede", a dezvăluit fostul mijlocaș milanist.

S-a amuzat și Pep

Arigo Sacchi, antrenorul marii trupe a "Diavolului" l-a completat amuzat, la Festivalul Sportului de la Trieste, la discuția la care a asistat și Pep Guardiola: "Carletto juca pe stânga, iar ei l-au pus pe partea lui pe Hagi. Au simţit probabil că acolo era punctul nostru slab". Ancelotti îi avea alături în linia mediană pe Colombo, Rijkaard și Donadoni, iar trofeul a fost decis de "dublele" lui Gullit și Van Basten.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.