Nationala

EXCLUSIV Probleme după România - Serbia! Procedură disciplinară deschisă de UEFA: 4 capete de acuzare

Articol de Marius Mărgărit  —  Tuesday, 16 October 2018

Scandările din timpul meciului România - Serbia (0-0), dar și faptul că fanii au folosit materiale pirotehnice, ar putea aduce o nouă pedeapsă pentru Federația Română de Fotbal. 

FRF a fost anunțată azi că s-a deschis o procedură disciplinară la UEFA după ultimele evenimente. România oricum se afla sub observație disciplinară, fiind nevoită ca primul meci din Liga Națiunilor, cu Muntenegru, de la Ploiești, să-l joace fără suporteri.

Federația fusese pedepsită de UEFA și pentru scandărilor fanilor de la Belgrad, la meciul tur cu Serbia. "Kosovo e Serbia", e scandarea din cauza căreia UEFA a decis să închidă un sector de 1000 de locuri la meciul jucat duminică.

Acum acuzațiile care i se aduc României sunt de rasism, xenofobie, invadarea terenului, dar și folosirea de materiale pirotehnice.

FRF are la dispoziție o săptămână să formuleze apărarea, iar decizia este așteptată până la începutul lunii noiembrie, înaintea duelului cu Lituania, pe "Ilie Oană" (meci programat pe 17 noiembrie). Acest meci s-ar putea juca din nou fără suporteri. 

Clasamentul grupei:

Serbia 4 2 2 0 5-2 8
Muntenegru 4 2 1 1 6-3 7
ROMÂNIA 4 1 3 0 4-3 6
Lituania 4 0 0 4 2-9 0

Programul următoarelor meciuri:

• 17 noiembrie | Serbia – Muntenegru (ora 16:00), România – Lituania (ora 21:45) – stadion “Ilie Oană”, Ploiești
• 20 noiembrie | Serbia – LituaniaMuntenegru – România (ora 21:45)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.