Liga 1

CSU CRAIOVA - FCSB 2-1 // Au rupt blestemul în memoria lui Balaci! Oltenii au revenit fantastic în repriza secundă cu FCSB: prima victorie cu roș-albaștrii pentru o echipă din Craiova după 16 ani!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 21 octombrie 2018

CSU Craiova s-a impus în fața celor de la FCSB, scor 2-1, într-o zi marcată de moartea celui mai mare fotbalist al Olteniei, Ilie Balaci. 

Începutul meciului i-a fost dedicat "Minunii Blonde". Întreaga suflarea de pe Ion Oblemenco i-a scandat numele și îi pregătise un moment special, în minutul 8. Totul a fost stricat de autogolul marcat de Kelici. Cu două secunde înaintea trecerii în minutul 9, mingea s-a scurs în poarta lui Pigliacelli. 

Florin Tănase a ratat o ocazie mare în minutul 33. A reușit o combinație în viteză în careul gazdelor și a trimis cu exteriorul, puțin pe lângă. Mitriță a ripostat două minute mai târziu, dintr-o lovitură liberă de la peste 30 de metri. Mingea a fost oprită fără probleme de Bălgrădean.

Dică, neinspirat

Dică a fost primul care a mutat. L-a introdus pe pe Olimpiu Moruțan în locul lui Florin Tănase, fotbalist care fusese avertizat cu un cartonaș galben în primele 45 de minute. Golul egalizator a venit în minutul 50. Bosniacul Elvir Koljic a punctat, cu o execuție din alunecare, după o pasă venită de la Bărbuț, și a ajuns la 5 goluri marcate în 5 meciuri pentru olteni .

Dică l-a scos imediat pe Ovidiu Popescu, considerat responsabil la golul primit. Mijlocașul a fost depășit foarte ușor de Bărbuț înaintea pasei.

Romario Benzar a ratat o oportunitate foarte bună în minutul 71. Gnohere obținuse o lovitură liberă după un duel cu Donkor, iar fundașul dreapta al celor de la FCSB a executat două palme peste poartă.

Schimbările lui Dică s-au dovedit neinspirate. Texeira a pierdut o minge la jumătatea terenului, apoi l-a lăsat nesupravegheat pe Fedele, la marginea careului de 16 metri. Italianul a șutat puternic, în plasa laterală, și a făcut 2-1.

Finalul a fost unul fragmentat. Oltenii și-au văzut interesul, au obținut o mulțime de lovituri libere în jumătatea adversă, iar în minutul 86 puteau da lovitura de grație. Junior Morais a comis un henț pe linia porții și a fost eliminat de pe teren, dar Koljic a fost blocat de Bălgrădean la penalty. 

FCSB pierde împotriva unei formații din Craiova după 16 ani. Precedenta victorie cu roș-albaștrii obținută de olteni a fost în 2002, scor 3-1, obținută de FC U Craiova. 

FCSB pierde două meciuri consecutive în Liga 1 pentru prima dată în 2018. Ultima oară se întâmplase așa în noiembrie 2017, 0-1 cu Poli Iași și 0-2 cu Astra.

Clasament actualizat

FCSB pierde prima poziție în dauna celor de la CFR Cluj, în timp ce Craiova urcă pe poziție de play-off, a 5-a, la două puncte în spatele adversarei de astăzi. 

CS U Craiova - FCSB 2-1Au marcat: Koljic '50, Fedele'72 / Kelici (autogol) '8

Junior Morais a văzut cartonașul roșu pentru un henț făcut pe linia porții în minutul 87. Koljic a ratat lovitura de la 11 metri. 

Dică a schimbat la pauză. L-a introdus pe Olimpiu Moruțan în locul lui Florin Tănase, jucător cu cartonaș galben. 

  • Golul de 1-0 al celor de la FCSB a fost marcat chiar în minutul 8, cel în care trebuia adus un ultim omagiu memoriei lui Ilie Balaci. Detalii AICI.
  • Startul partidei dintre CS U Craiova și FCSB a oferit momente emoționante. Fanii olteni au izbucnit în lacrimi.

echipele de start

CS U Craiova: Pigliacelli - Donkor, Kelici, Martici - Bărbuț, Fedele, Mateiu, Bancu - Mihăilă, Koljic, Mitriță
Rezerve: I. Popescu - Meza Colli, Rocha, T. Terreira, I. Briceag, K. Markovic, A. Burlacu
Antrenor: Devis Mangia

FCSB: Bălgrădean - R. Benzar, Planici, Filip, Morais - Nedelcu, Ov. Popescu - Fl. Tănase, D. Man, Fl. Coman - Gnohere
Rezerve: A. Vlad - F. Teixeira, Zlatinski, M. Roman, O. Moruțan, Rusescu, Jakolis
Antrenor: Nicolae Dică

Cele două formații au obiective relativ diferite. Oltenii sunt pe locul 7, cu 16 punte și trag tare să termine sezonul regulat pe un loc de play-off, în timp ce FCSB e în luptă directă pentru primul loc cu CFR Cluj. Roș-albaștrii au 21 de puncte și sunt la două lungimi în spatele ardelenilor.

CLASAMENT ACTUALIZAT

REZULTATE + PROGRAM ETAPA A 12-A:

Vineri:
FC Voluntari - Concordia Chiajna 4-0 Detalii AICI
CFR Cluj - Poli Iași 1-0 Detalii AICI
Sâmbătă:
Hermannstadt - Astra Giurgiu 0-2 Detalii AICI
Viitorul - Sepsi Sfântu Gheorghe 2-3 Detalii AICI
Duminică:
18:00 Gaz Metan - FC Botoșani
21:00 CS U Craiova - FCSB
Luni:
21:00 Dinamo - Dunărea Călărași

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.