Tragedie

Dinu, emoționat de decesul lui Balaci: "Te întrebi cât de adevărat este versul lui Coşbuc: «Cum pier mişeii, dacă pier cei buni aşa?!»"

Articol de Marius Mărgărit  —  duminică, 21 octombrie 2018

Ilie Balaci a murit în această dimineață, la 62 de ani, din cauza unui infarct. (Detalii AICI).

Cornel Dinu a vorbit pentru Gazeta Sporturilor despre decesul lui Ilie Balaci și despre prietenia pe care a avut-o cu fostul mare fotbalist.

"Viaţa este o experienţă nefastă venită din spaţii. Venim de nicăieri şi ne ducem nicăieri. Ne naştem pentru a dispărea. Ni se dă o oază de lumină şi apoi vine întunericul. Ilie a fost una dintre elitele oltenilor, sigur, fotbalistică. Aşa cum spunea Ştefan Andrei, ««elitele olteneşti nu sunt multe, dar sunt oameni care îşi pun decisiv amprenta pe ceea ce fac»».

I s-a spus ««Minunea Blondă»», nu întâmplător. Pe mine mă leagă foarte multe de Ilie Balaci. Eu am fost cel care i-am sugerat lui Valentin Stănescu, antrenorul echipei naţionale, să îi ia la lot pe Ilie Balaci şi pe Boloni. Dacă a avut ceva rezerve faţă de Boloni, cu Balaci a fost uşor, fiindcă a fost de la început un jucător genial. Chiar a fost un jucător de geniu. M-am ataşat de el, făcea parte din categoria prietenilor mei de excepţie, cum erau şi Oblemenco și Deselnicu.

Prieteni extraordnari, oameni de mare calitate, ca şi Ilie. Ne ciondăneam pe teren, dar, când ne vedeam era o plăcere, era o prietenie sinceră, între oamnei care se respectau din toate punctele de vedere.

Şi nu întâmplător l-am regăsit pe Ilie Balaci la emisiunea ««Fanatik»», acum câţiva ani. Era un tip inteligent, aşa cum a fost ca jucător, un tip perspicace, un om care avea verbul şi expresia la el, mucalit ca oltenii inteligenţi. Era o plăcere să îl întâlnesc. Ne lega o prietenie sinceră, rară între oameni.

E greu de înţeles în acesată lume plină de ură că există şi asemenea oaze de existenţă şi de prietenie adevărată. Ca de obiecei la noi, spre deosebire de tările care au altă educaţie, ne aducem aminte de oamenii foarte valoroşi când ei nu mai sunt. Cand sunt încă în viaţă, nu ştim să-i respectăm şi să le găsim locul lor, cum a fost şi cazul lui Ilie.

S-au perindat tot felul de aşa-zişi oamnei prezentabili ai Craiovei şi Ilie a fost de excepţie. El nu trebuia niciodată îndepărtat din Craiova, în exilul pe şi l-a ales în ţările arabe. Când nu mai este un astfel de om, te întrebi cât de adevărat este versul lui Coşbuc: «Cum pier mişeii, dacă pier cei buni aşa?!». Dumnezeu să îl ierte! E o lecţie, poate învăţăm că atâta timp cât trăiesc, oamenii de valoare, trebuie să îi respectăm, să îi ţinem lângă noi. Nu să ia calea exilului, cum i s-a întâmplat lui Ilie!", a declarat Cornel Dinu pentru GSP.RO.

VEZI ȘI:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.