Publicitate

Televizoare care aduc fotbalul la tine acasă

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 23 October 2018

Știm cât de important este să ai un televizor potrivit pentru competițiile sportive și mai ales pentru meciurile de fotbal, așa că ne-am propus să-ți oferim câteva idei care să te ajute în alegerea ta. În momentul de față pe piață există mai multe tipuri de televizoare, cu tehnologii care îți vor îmbunătăți modul de a privi la tv.

Televizoarele Led sunt printre cele mai ieftine și cele mai căutate televizoare în momentul de față. Televizoarele cu tehnologia Led sunt modele LCD care utilizează led-uri pentru transmiterea luminii în loc de tuburi fluorescente. Există 2 tipuri de televizoare cu tehnologie Led, cu iluminare laterală (Led-urile apar pe marginea ecranului) și din spate (sunt în interiorul televizorului, înlocuind tubul de la modelele clasice de tv).

Smart Tv-ul Ultra HD de la SAMSUNG (UE40NU7122KXXH), face parte din categoria televizoarelor Led, cu ecran plat, diagonală de 101 cm și rezoluție Ultra HD. Sistemul de operare este Tizien și procesorul din categoria Quad-Core. Rezoluția Real 4K UHD (de 4x ori mai mulți pixeli decât televizorul FHD, funcția UHD Dimming (care îți oferă posibilitatea să împarți ecranul în zone mai mici pentru a afișa detalii mai precise) și diagonala de peste 100 cm îți aduc la tine acasă o experienți cinematografică nemaipomenită, ca și cum ai fi la un eveniment sportiv.

Televizoarele Oled au ecrane foarte subțiri și sunt foarte flexibile. Deși la început, când au fost lansate, prețurile erau destul de ridicate, în momentul de față acestea au început să devină mai accesibile. Avantajul unui astfel de televizor este imaginea clară și luminoasă, indiferent de unghiul din care privești, imagini în mișcare redate într-un mod natural. În momentul de față, companii care produc televizoare Oled sunt LG, Samsung și Sony.

Televizorul Oled Smart LG (OLED55B8PLA), cu o diagonală de 139 cm și procesor inteligent Alpha 7 îți va oferi culori intense, claritate și profunzime îmbunătățită. Datorită tehnologiei Dolby Atmos, care capturează în mod realist mișcarea fiecărui obiect și redă sunetul foarte clar, meciurile de fotbal vor deveni o adevărată experiența.

Televizoarele Qled folosesc tehnologia Quantum Dot care face ca imaginile să fie perfecte, fără elemente care să-ți distragă atenția. Acuratețea culorilor și puterea de iluminare sunt elemente care diferențiază aceste televizoare de cele prezentate anterior.

Televizorul QLED Smart Ultra HD de la SAMSUNG (QE49Q6FNATXXH), cu o diagonală de 123 cm și un sunet echilibrat, testat la renumitul California Audio Lab, va aduce în locuința ta un bas profund și clar, exact așa cum trebuie să se audă. Pentru competițiile de fotbal este perfect, deoarece dacă intenționezi să vezi meciul cu prietenii orice loc este perfect pentru a vedea și auzi.

Un alt element pe care să-l iei în seama este rezoluția pe care o dorești: HD, Full HD și Ultra HD 4K. Practic rezoluția se referă la numărul de pixeli pe care un ecran îi afișează, astfel cu cât sunt mai mulți pixeli cu atât imaginea va fi mai calitativă. Astfel un ecran HD va avea 1280 x 720 pixeli, unul Full HD 920x 1080, iar 4K sau Ultra HD 3860 x 2160. Cele mai des întâlnite televizoare sunt cele cu rezoluție Full HD. Criteriile de care trebuie să ții cont când alegi rezoluția unui tv sunt:

  • Dimensiunea televizorului;
  • Distanța de la care vei privi la televizor;
  • Conținutul pe care-l vei rula pe televizor.

Diagonala este un alt criteriu de luat în considerare când îți alege un televizor pentru competițiile sportive, care trebuie corelată neapărat cu rezoluția și cu locul în care va fi amplasat acest aparat. Dacă vrei un televizor cu o diagonală mai mare asigură-te că acesta are o rezoluție Full HD. Astfel, pentru o experiență cât mai bună a competițiilor sportive, imagini clare și de calitate, alegerea televizorului se face prin înmulțirea valorii diagonalei cu 3, față de locul unde te vei uita la tv. De exemplu pentru un televizor cu o diagonală de 102 cm, distanța potrivită de la care să privești va fi de 3m.

Asigură-te că televizorul pe care îl alegi are un ecran curbat, deoarece își va permite o vizionare mai bună, mai ales dacă te vei poziționa central. Principalele avantaje ale unui ecran curbat sunt sentimentul că ceea ce te înconjoară este real, câmpul vizual mai mare și contrast mai bun decât în cazul televizoarelor cu ecran plat. Televizoarele cu ecran plat sunt o alternativă bună dacă dorești să ți-l montezi pe perete sau dorești un tv cu o diagonală mai redusă.

Nu uita, dacă îți dorești o atmosferă ca pe stadion, alege și un sistem de sunet cu efect de surround. Soundbar-ul Curbat 3.0 SAMSUNG (HW-MS6500) cu o putere totală de 450W și Bluetooth încorporat, este proiectat cu 9 difuzoare incorporate, fiecare cu amplificator dedicat. Tehnologia wireless Surround Sound Ready te scapă de cabluri și-ți permite să te bucuri în totalitate de experiențele de vizionare.

Indiferent dacă cauți un tv dotat cu tehnologii de ultimă generație sau televizoare ieftine care să se încadreze în bugetul tău, caracteristicile de mai sus sunt foarte importante când faci o astfel de alegere. Pe altex.ro ai o gamă variată de televizoare, pentru toate gusturile și buzunarele, așa că te invităm la secțiunea televizoare să alegi modelul care-ți trebuie.



Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.