Liga 1

EXCLUSIV Constantin Anghelache dezvăluie amprenta pe care a avut-o asupra carierei de antrenor a lui Ilie Balaci: "Eu l-am trimis acolo"

FOTO: Gazeta Sporturilor

Articol de Victor Vrînceanu  —  marţi, 23 octombrie 2018

Constantin Anghelache, fostul președinte al lui Dinamo, a povestit într-un interviu pentru GSP.ro că el a fost cel care l-a direcționat pe regretatul Ilie Balaci spre tainele antrenoratului. 

- Domnule Anghelache, cum percepeți trecea în neființă a lui Ilie Balaci?
- Transmit adânci condoleanțe și putere familiei! S-a stins fulgerător și ne rămâne să credem că nu s-a chinuit. Este o pierdere enormă pentru familie pentru Craiova Maxima, dar și cea actuală și pentru tot fotbalul românesc. Mi-a dat Dumnezeu șansa să-l cunosc foarte bine pe Ilie.

- Din perioada în care a jucat la Dinamo și dumneavoastră conduceați clubul?
- Da. În 1987, când Mircea Lucescu, un alt om cu inimă mare, l-a salvat, împreună cu mine, aducându-l la Dinamo. În acest context l-am cunoscut foarte bine pe Ilie, deși îl cunoșteam și de la echipa națională pentru că eu cochetam în acea perioadă și cu reprezentativa, prin Mircea.

- Ce amintiri vă leagă de Balaci?
- După ce a jucat un număr de meciuri pentru noi și a primit ce i se cuvenea, locuință, dar mai ales respect, l-am îndrumat să se folosească de prevederile CNFES să își ia calificarea de antrenor din postura de fotbalist de mare performanță. După ce a făcut acest lucru, a stat un termen scurt pe la echipa a doua și juniorii lui Dinamo. Având în acea vreme o cooperare bună cu Pandurii Târgu Jiu, i-am propus să meargă împreună cu Ion Marin acolo, să antreneze în liga a doua. A fost imediat de acord. L-am ajutat și cu jucători împrumutați cum ar fi Liviu Ciobotariu, pentru a se roda, dar și pentru a-i da o mână de ajutor lui "Iliuță".

- Cum ați sintetiza viața pe care a dus-o "Minunea Blondă"?
- Viața i-a oferit necazurile pe care se știe că le-a întâmpinat cu ocazia plecării din Craiova. Totuși, el a rămas același om.

"La timpul lui, Balaci a fost cel mai bun și cel mai valoros jucător român. Hagi nu era încă la nivelul maxim în acea perioadă"

"Autogolul Craiovei nu cred că a fost întâmplător. A venit de sus pentru a trezi jucătorii și fanii olteni la realitate. S-a văzut și au jucat altceva în repriza a doua, câștigând partida cu FCSB" Constantin Anghelache

Vezi și: GALERIE FOTO Momente tulburătoare la îngroparea lui Ilie Balaci » Mama legendarului jucător și-a pierdut cunoștința

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.