Tenis

Darren Cahill, fără contract cu Simona Halep! Cum a decurs prima discuție dintre cei doi: "I-am spus că nu sunt antrenorul perfect pentru ea" + de ce Sharapova a fost decisivă pentru Simona

FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Roxana Fleşeru  —  miercuri, 24 octombrie 2018

Australianul Darren Cahill, 53 de ani, antrenorul Simonei Halep, 27 de ani, locul 1 WTA,  a făcut multe dezvăluiri interesante într-un podcast pentru revista Raquet, între ele explicând că între el și liderul WTA nu există contract scris, doar o înțelegere verbală asupra salariului.

În ultima zi petrecută la Singapore, Darren Cahill a purtat o discuție amuzantă și foarte detaliată cu Rennae Stubbs, fost lider mondial la dublu, actual comentator și care o pregătește acum pe Karolina Pliskova, într-un podcast pentru revista Raquet. Cel care o antrenează pe Simona Halep full-time din 2016 a vorbit despre începuturile sale în tenis, despre momentul în care a fost forțat de genunchi să renunțe la el și despre felul în care a ajuns să lucreze cu cei trei jucători pe care i-a dus pe prima treaptă mondială. 

După ce s-a retras, Darren a investit cu mai mulți prieteni într-un bar, unde uneori putea fi găsit servind bere. În timpul liber mai lovea cu unii tineri. Până când mama unui puști de 12 ani l-a solicitat pentru un meci. Scânteia lui Lleyton Hewitt a convins-o chiar și pe soția lui Cahill, Victoria, însă au urmat patru-cinci ani în care lucrau ocazional, iar la 18 ani părinții lui Lleyton și-au dorit ca Darren să călătorească în circuit cu fiul lor. "În primul an a urcat de pe 100 pe 22, apoi în al doilea pe 6, iar în al treilea pe 1", a povestit australianul în vârstă de 53 de ani.

Fără contract cu simona

Cu Simona, lucrurile au venit natural. "În 2015, după ce Adidas a decis să încheie programul, la US Open, eu și Simona am stat la masă și m-a întrebat dacă vreau să devin antrenorul ei full-time în 2016. I-am spus că nu sunt antrenorul perfect pentru ea, turneele de Mare Șlem sunt cele mai importante, iar eu aveam job-ul la ESPN. Am fost foarte cinstit. A fost în totalitate decizia ei. Mi-a spus că nu are nicio problemă. Nu mai era o adolescentă, era deja o jucătoare grozavă și știa în ce se bagă". 

Apoi a continuat: "Avea o echipă bună în jurul ei. Teo Cercel, care lucrează cu ea de zece ani și e mereu de bază. Putea să renunțe la mine oricând. M-a întrebat cum s-a întâmplat cu Andre, iar eu i-am povestit că am avut o perioadă de șase săptămâni de probă, apoi am mers și am luat mâncare pentru soțiile noastre și în drum spre restaurant mi-a spus cât vrea să mă plătească și am zis OK. M-a întrebat dacă am nevoie de contract, eu i-am zis că doar dacă are el nevoie și atunci am dat mâna și asta e. I-am spus Simonei povestea și a zis că și ea vrea la fel. OK, cât o să-mi oferi? A durat cam 30 de secunde și de atunci nu am mai discutat despre acest aspect." 

"Simona a dus multe pe umerii ei și felul în care s-a descurcat mă face să o respect și mai mult. Nu i-a fost deloc ușor și merită tot ce a câștigat. 99 la sută dintre fanii din țara ei îi sunt alături de ea și îi oferă mult sprijin, are însă probleme cu mass-media pentru că tot ce spune ea ajunge pe prima pagină dintr-un unghi negativ"Darren Cahill

Momentul US OPEN 2017

Darren Cahill a dezvăluit că înfrângerea din turul I de la US Open, cu Maria Sharapova, scor 4-6, 6-4, 3-6, a fost un moment important pentru jocul Simonei Halep.

"Înfrângerea de anul trecut de la US Open a învățat-o cel mai mult despre jocul ei. Pentru că a evoluat bine și totuși a pierdut. De obicei când joacă bine câștigă. Atunci și-a pus multe întrebări. Trebuia să lucreze la poziționare, să facă un pas în teren când adversara dă o minge scurtă, să joace cu mai mult risc, să-și schimbe pattern-urile la serviciu, erau prea previzibile. Am stabilit vreo 6-7 chestii la care să lucreze după acel meci. Le cunoștea, mai vorbisem, dar nu o simțeam foarte convinsă. După acel meci nu și-a luat pauză și a muncit. Apoi a venit săptămâna incredibilă de la Beijing", a declarat Darren Cahill.

 

CITEȘTE ȘI: 

Moment rușinos pentru antrenorul Simonei Halep: "Nu am ieșit din cameră două zile! Ea era profesionistă, dar eu aveam problemele unui băiat de 18 ani"

Darren Cahill, despre cum a ajuns să-l antreneze pe marele Agassi: "Soția spunea  « Marat e teribil de sexy. E o oportunitate imensă pentru tine» M-a sunat Andre și mi-a zis «Nu vrei să o lași pe soția ta pe lângă el»"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.