Liga 1

Ultimatumul jucătorilor rapidişti

Articol de Cătălin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Speriaţi de atmosfera proastă din lot, şefii le-au transmis jucătorilor că renunţă să-i mai amendeze, cu condiţia să cîştige mîine, contra Urziceniului

"Sîntem deja distruşi psihic, ar fi culmea să ne mai şi amendeze! Am putea să boicotăm antrenamentele, în semn de protest!" a fost reacţia jucătorilor la intenţia oficialilor de a apela la sancţiuni financiare.

Conducătorii au renunţat la pedeapsa la care se gîndiseră după 1-2 cu U Cluj. Maftei şi colegii lui au evitat amenzile, cel puţin pînă după meciul de mîine, cu Unirea Urziceni. "Considerăm că am uitat jocul de sîmbătă, iar dacă ne calificăm în semifinalele Cupei trecem peste înfrîngerea asta!" a fost mesajul pe care fotbaliştii l-au primit aseară la antrenament. Încă un eşec mîine i-ar costa însă pe jucători, ameninţaţi cu amenzi de pînă la 2.000 de euro fiecare.

Vestiarul Rapidului continuă să stea pe un butoi cu pulbere. Maftei şi Marius Constantin au fost criticaţi imediat după meci de către Rednic şi relaţia dintre ei şi antrenor s-a deteriorat şi mai tare decît era deja la finalul pregătirii de iarnă. Iar Emil Dică a avut o reacţie extremă la sfîrşitul jocului cu U, cînd şi-a anunţat întîi colegii că nu se va mai prezenta la antrenamente şi apoi le-a transmis acelaşi lucru şi lui Rednic, şi lui Zotta. Antrenorul i-a explicat că avea nevoie de doi atacanţi pe teren şi de aceea l-a înlocuit cu Joao Paulo, covingîndu-l, măcar pentru moment, să renunţe la intenţia de a părăsi Giuleştiul.

"Greşim cînd ne credem cîştigători înainte de a intra pe teren. Nu ştiu dacă mai avem sau nu şanse la titlu. Conducerea tehnică şi fotbaliştii au răspunsul la această întrebare"
George Copos

Nemulţumiţi de salarii
O explicaţie a evoluţiilor slabe ale lui Marius Constantin şi Maftei pleacă tot de la bani. Fundaşii centrali ai giuleştenilor au avut mai multe discuţii cu conducerea în pauza de iarnă, cînd au solicitat să li se mărească salariile, dar cererea le-a fost de fiecare dată refuzată. Constantin, care primeşte 100.000 de euro anual, ameninţase chiar cu neprezentarea la reunirea lotului. Maftei cîştigă 150.000 de euro pe sezon.

Şeful lui CFR la butoane?
Emil Dică, Marius Constantin şi Maftei au mai fost certaţi cu conducerea şi din cauza faptului că, la fel ca Buga şi Dani Coman, erau impresariaţi de Răzvan Zamfir (foto). Fostul impresar este acum preşedinte executiv la CFR Cluj. Iar şefii Rapidului îl bănuiesc pe acesta că este omul care se ocupă de contactarea unora dintre adversarii liderului şi că îi influenţează în continuare pe fotbaliştii giuleşteni pe care îi avea sub contract.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.