Tenis

Victoria carierei pentru Marius Copil » S-a calificat în sferturi la Basel după un meci URIAȘ cu un fost număr 3 ATP

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 25 octombrie 2018

Marius Copil, 28 de ani, 93 ATP, a reușit miercuri seara cea mai prestigioasă victorie a carierei. Românul s-a calificat în sferturi la turneul ATP 500 de la Basel după victoria în două seturi reușită în fața croatului Marin Cilic, 6 ATP, scor 7-5, 7-6 (2), la capătul unui meci care a durat o oră și 51 de minute.

Copil a făcut unul dintre cele mai bune meciuri din ultimii ani. A servit excelent pe toată durata primului set și nu i-a permis lui Cilic să-și creeze nici măcar o oportunitate de break. Românul a făcut break-ul decisiv la 5-5, iar apoi și-a făcut serviciul fără emoții.

Evoluția consistentă a jucătorului nostru a continuat și pe durata setului secund. Acesta a manageriat excelent momentul psihologic al meciului, când, la 5-6, a salvat două mingi de set ale lui Cilic. Au fost singurele mingi de break pe care croatul le-a avut pe toată durata meciului. Copil a împins setul în tie-break, pe care l-a câștigat cu multă autoritate, la 2.

A fost a doua victorie reușită de Copil în fața lui Cilic, pe care îl mai învinsese și în 2012, la Beijing. Duelul de la Basel a fost al treilea din 2018 împotriva croatului, Cilic impunâdu-se însă la Cincinnati și US Open.

  • Marin Cilic, 30 de ani, se află în prezent pe locul 6 în clasamentul ATP. A câștigat 18 titluri de-a lungul carierei, printre care turneul de Mare Șlem de la US Open, cucerit în 2013. A mai jucat alte două finale mari, la Wimbledon, în 2017, și la Australian Open, în 2018, ambele finale fiind pierdute în fața lui Roger Federer. La începutul acestui an, a atins cea mai bună clasare, locul 3!

În primul tur, românul mai făcuse o victimă importantă: victorie în două seturi, 6-2, 7-6 (8), împotriva lui Ryan Harrison (59 ATP), fosta mare speranță a tenisului american.

Copil, care a avansat pe tabloul principal după ce a trecut de două tururi de calificări, va juca vineri în sferturi împotriva americanului Taylor Fritz (57 ATP).

Pentru calificarea în sferturi la Basel, Copil și-a asigurat 90 de puncte ATP și un cec în valoare de 49.665 de euro.

Citește și:  Lindsay Davenport, lacrimi de bucurie pentru Simona Halep: "Am plâns de 3 ori în 2018. Comentam în direct!"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.