Liga 1

FC BOTOȘANI - VIITORUL 1-2 // VIDEO+FOTO Echipa "Regelui" câștigă la Botoșani și urcă pe podium » Toate golurile au venit în ultimele 30 de minute

+13 Foto
FOTO: Ionuț Tabultoc / Gazeta Sporturilor

Articol de Dan Udrea  —  Saturday, 27 October 2018

Viitorul s-a impus pe terenul lui FC Botoșani, scor 2-1 (Trujic '90+4 / Voduț '67, I. Hagi '86 p.), după un meci tranșat de echipa lui Hagi în repriza secundă.

Viitorul a făcut un meci excelent, a dominat-o clar pe Botoşani şi a câştigat datorită lui Voduţ, care a marcat primul gol şi a obţinut penalty-ul din final

Echipa e oglinda antrenorului. Iar când pe bancă stau Costel Enache şi Gică Hagi în mod normal trebuie să rezulte un meci în care să se joace fotbal bun. Aşa s-a şi întâmplat la Botoşani. S-a jucat ofensiv, s-a căutat golul, iar cele două formaţii au propus şi câte un jucători cu o calitate tehnică peste media Ligii 1: Fabbrini la gazde, Ianis Hagi la Viitorul.

După o primă repriză fără nimic pe tabelă, Hagi a schimbat decisiv. L-a scos pe Houri, fâşneţ, dar cam în contratimp cu intenţiile colegilor săi şi l-a introdus pe Voduţ. Care avea să marcheze după numai 4 minute. Dar la gol contribuţia decisivă i-a aparţinut lui Drăguş. A făcut o cursă senzaţională pe dreapta, l-a umilit pe Dumitraş, apoi a oferit o centrare perfectă, iar Voduţ a atacat mingea cu capul în stil de mare atacant. Gol de 5 stele. Şi meritat la cum s-a jucat!

Finalul s-a jucat în terenul Viitorului, dar trupa lui Hagi a demonstrat că ştie şi să se apere, nu doar să dezvolte acţiuni ofensive. Victoria a fost securizată în minutul 86. Voduţ a fost şmecher şi l-a determinat pe Burcă să-l faulteze în careu. Penalty executat şi transformat de Ianis Hagi. Succes indiscutabil al trupei de la malul Mării, care are de ce regreta eşecul din runda trecută, 1-2 acasă cu Sepsi. Dacă ar fi câştigat şi acel joc, ar fi fost azi lider în Liga 1. 

Golul de onoare reușit de Botoșani în minutul 90+4, prin Nikola Trujic, nu a mai schimbat rezultatul final, iar Viitorul a plecat cu toate punctele din Moldova.

Ofsaid înainte de penalty

În finalul partidei, Avram a dictat penalty pentru oaspeţi, decizie validată de reluările TV. Burcă l-a faultat clar pe Voduţ, numai că în faza la care i s-a pasat, atacantul Viitorului se afla în poziţie de ofsaid. Asistentul Mircea Orbuleţ n-a ridicat fanionul, a lăsat faza, iar Avram a dictat penalty.

Viitorul a urcat până pe locul 3 după victoria de la Botoșani. Echipa lui Hagi are 22 de puncte și e la egalitate cu CS U Craiova. În schimb, FC Botoșani ratează șansa de a se apropia de locurile de play-off. Moldovenii se mențin pe locul 8, cu 15 puncte.

FC Botoșani - Viitorul 1-2Au marcat: Trujic '90+4 / Voduț '67, I. Hagi '86 p. 

Echipele de start:

FC Botoșani: Pap - Patache, A. Miron, A. Burcă, Dumitraș - Oaidă, J. Rodriguez - Golofca, E. Papa, Fabbrini - M. Roman II
Rezerve:
Fraisl, Chindriș, Kraboue, Chitoșcă, E. Florescu, Ongenda, Trujici
Antrenor:
Costel Enache

Viitorul: Cojocaru - R. Boboc, B. Țîru, Mladen, de Nooijer - Artean, T. Băluță, I. Vînă - I. Hagi, Drăguș, Houri
Rezerve:
Buzbuchi, V. Ghiță, Casap, A. Ciobanu, Achim, Luchin, Voduț
Antrenor:
Gheorghe Hagi

Arbitru: Marius Avram / A1: Mircea Orbuleț / A2: Gabriel Stroe / Observator: Ioan Onicaș
Stadion: Municipal (Botoșani)

PROGRAM ETAPA A 13-A

Vineri:
Poli Iași - AFC Hermannstadt 0-2 (Detalii, AICI)
 Astra Giurgiu - CS U Craiova 0-3 (Detalii, AICI)
Sâmbătă:
FC Botoșani - Viitorul 1-2
21:00 FCSB - FC Voluntari
Duminică:
14:00 Dunărea Călărași - Gaz Metan Mediaș
21:00 Sepsi Sfântu Gheorghe - CFR Cluj
Luni:
21:00 Concordia Chiajna - Dinamo

CLASAMENT LIGA 1 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.