Tragedie

Pilotul-erou a salvat sute de vieți, prăbușind elicopterul într-o parcare! Leicester va fi preluată de fiul ”Regelui”

Articol de Daniel Scorpie  —  luni, 29 octombrie 2018

Eric Swaffer a evitat o tragedie mai mare, aterizând cu probleme la rotor departe de stadion și de un hotel. ”Era o permanentă vacanță să zbori cu el, un superprofesionist”, îl caracterizează apropiații.

Leicester continuă să-și plângă "Regele" dispărut tragic la 61 de ani în catastrofa aviatică de sâmbătă seară. Clubul a confirmat că patronul Vichai Srivaddhanaprabha se afla la bordul elicopterului, care s-a prăbușit din cauza unei defecțiuni la rotor. Tragedia, în care au mai murit 4 persoane, putea fi însă mai mare dacă pilotul nu ateriza în picaj într-o parcare. Eric Swaffer, 53 de ani, e considerat erou în Anglia. "A salvat sute de vieți, prăbușind elicopterul departe de fani și de un hotel, într-o curbă spre moarte", a dezvăluit tabloidul The Sun.

"Nostim și plin de viață"

"Elicopterul putea exploda pe stadion ori în zona unde cei de la televiziuni își strângeau echipamentele după meciul cu West Ham sau în parcarea unde mă aflam eu. El a ales însă un loc fără oameni, o altă parcare de mașini", a declarat cameramanul Dan Cox. "Era o permanentă vacanță să zbori cu el, un superprofesionist. O persoană atât de plină de viață și de nostimă", l-a caracterizat Lucie Morris-Marr, prietenă a pilotului-erou.

"Ai schimbat fotbalul pentru totdeauna!"

Celelalte victime care n-au supraviețuit accidentului sunt copilotul și partenera lui Eric, Izabela Lechowicz, thailandeza Nusara Suknamai, și Kaveporn Punpare, poreclit "Golf", mâna dreaptă a fostului proprietar. Leicester va fi preluată de Aiyawatt Srivaddhanaprabha, băiatul lui Vichai, care era vicepreședintele "vulpilor". "Ai schimbat fotbalul pentru totdeauna!", și-a omagiat și portarul Kasper Schmeichel președintele dispărut. Meciul de marți, cu Southampton, din Cupa Ligii, a fost amânat. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.