Cupa Romaniei

EXCLUSIV Poziția Astrei, după ce U Cluj a cerut să câștige la "masa verde" meciul din Cupă: "Am primit răspunsul celor de la FRF"

Articol de Sergiu Alexandru  —  joi, 01 noiembrie 2018

Conducerea clubului U Cluj a reclamat faptul că Astra ar fi încălcat regulamentul în meciul din optimile Cupei României, 4-3 pentru giurgiuveni, din cauză că Gigi Mulțescu a făcut două schimbări în primele 90 de minute și alte două în reprizele de prelungire. (Detalii AICI)

Contactat de GSP.ro, Dani Coman, președintele Astrei, e convins că echipa din Giurgiu nu riscă nicio sancțiune.

"Poziția Federației e că acele schimbări pe care le-am făcut sunt perfect regulamentare! Altfel, arbitrul nu ne dădea voie să facem schimbările respective. Am vorbit cu cei de la FRF.

În plus, această prevedere s-a discutat la ședința de dinaintea meciului, de către observator, arbitri și reprezentații celor două echipe. Nu este nicio problemă și nu avem nicio emoție. Mai mult, după partidă s-a semnat foaia de joc", a declarat Dani Coman.

CE SPUNE REGULAMENTUL

În articolul 30 din ROAF, punctul 11, se precizează doar că a patra schimbare trebuie făcută în reprizele de prelungiri. 

"În faza naţională, în toate jocurile se pot efectua maximum 3 (trei) înlocuiri de jucători pe durata celor 90 de minute. În situaţia jocurilor în care se vor disputa reprize de prelungiri, conform art. 30 alin 9 din ROAF este permisă efectuarea a 4 (patru) înlocuiri de jucători, cu condiţia ca cea de a 4-a înlocuire să se efectueze numai în reprizele de prelungiri", se arată în art. 30 din ROAF.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.