Diverse

GSP LIVE VIDEO Anghelache recunoaște: ”Am fost recrutat de Serviciul de Informații Externe” » Ce secrete ascunde fostul șef dinamovist

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 02 noiembrie 2018

Constantin Anghelache, fostul președinte al lui Dinamo, a recunoscut în emisiunea GSP LIVE că a lucrat în perioada comunistă în Serviciul de Informații Externe. 

”Eu n-am lucrat pentru securitate niciodată. Eu am lucrat în serviciul de informații străine externe, fiind recrutat pentru că probabil nu eram un prost. Am fost un patriot care a făcut doar bine pentru țara lui. Eu habar nu am ce făcea securitatea”, a declarat Anghelache la GSP LIVE.

Potrivit datelor aflate la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, colonelul Constantin Anghelache a fost ultimul comandant al UM 0107/AVS, unitate ce avea ca unic scop producerea de fonduri pentru Securitate prin controlul exercitat asupra firmelor de export din țară.

În februarie 1986, Anghelache a fost numit în funcția de șef al Compartimentului Sectorului Aport Valutar Special din cadrul spionajului comunist romanesc.

În perioada 24 decembrie 1977-24 iulie 1983, Constantin Anghelache, alias "Eftimie Gelu", lucrase în exterior, la Londra, sub acoperirea de secretar II al Ministerului Român de Externe.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.