Liga 3

VIDEO + FOTO Imagini apocaliptice! ProRapid a ajuns o ruină » Cum arată acum baza de pregătire: terenuri acoperite cu buruieni și clădiri degradate

+7 Foto
FOTO: Captură TVR 1

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 03 November 2018

ProRapid, baza sportivă unde se antrena Rapid, a ajuns în paragină. Clubul alb-vișiniu s-a pregătit ultima dată la bază în vara lui 2015.

TVR a realizat un reportaj în care a prezentat situația de la baza ProRapid, modernizată în 2000, de George Copos, la insistențele lui Mircea Lucescu.

În prezent, terenurile de pregătire se află într-o stare foarte proastă, acoperite cu buruieni, iar aleile și scările clădirilor sunt degradare, iar în interior situația este la fel.

 " Sperăm ca Primăria sectorului 1 să ne ajute cu baza materială, contracost. Adică să putem prelua complexul Pro Rapid, unde e casa noastră.  Sperăm doar ca Pro Rapid-ul să ajungă din nou la noi în martie sau aprilie anul viitor. După o evaluare, suntem dispuși să plătim prețul corect" Victor Angelescu, patron Rapid

5hectare are baza ProRapid

Situația legală a bazei

În 13 iunie 2016, clubul Rapid a intrat în faliment, moment în care s-au tăiat
toate facilităţile, apa, curentul, gazele. Datoriile, inclusiv cele curente, de după intrarea în insolvenţă, erau imense. Iar Pro Rapid a intrat sub sechestrul Ministerului de Finanţe și al ANAF, care au preluat cam 80 la sută din suprafaţă. Restul, de 20 la sută, i-a rămas lui Copos, nota Gazeta Sporturilor în iulie 2017.

Datoriile Rapidului, în iulie 2017, pentru chirie și utilităţi la Pro Rapid (fără penalităţi):

Chirie Pro Rapid - 114.947 lei
Apa Nova - 30.837 lei
Romtelecom - 7. 363 lei
Gaze - 130.681


Așa arată ProRapid când echipa giuleșteană se pregătea acolo

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.